Diskade men inte dränkta

Jag var verkligen tveksam till att åka till Södertälje idag. Det är nämligen inte så himla motiverande att åka till tävlingar bara för att diska sig. Särskilt inte när det ösregnar och man har en tax som är 19,5 cm hög.

Men jag ringde till Linda Borneland som försäkrade mig att det varken var pölar eller lervälling på planen. Den är nämligen himla bra dränerad. När vi kom fram, strax före två, hade det dessutom slutat att regna.

Chaplin sket fullständigt i att det rätt höga gräset var sjöblött och gjorde ett helt okej hopplopp, på en lite halvtrist bana. Trea hade vi kommit (det delades ut två pinnar). Det vet jag eftersom funktionärerna var snälla och tog tid på oss, trots att Marianne Fernström diskade oss redan innan vi hade hunnit börja.

Min nya strategi är att gå in på banan med en boll i handen. När domaren har sett den så lägger jag den i fickan, tar av Chaplin selen/halsbandet, startar och kör som om inget har hänt.

Agilitybanan var roligare. En push/framförbyte, en push, tre vanliga framförbyten och två tajta bakombyten fick vi till riktigt bra, trots att det då regnade ganska mycket. Men Chaplin var så stressad när vi kom på målrakan att hon hoppade över en port i slalom. Fast det låtsades jag inte om.

Inte ens maxad mur i Dala-Floda. Foto: Stefan Borg

Jag vet inte om det var blötan, gräsets längd, eller om hindren inte var kontrollmätta (gräsets längd gjorde ju att de inte såg så fruktansvärt höga ut) men Chaplin fick verkligen ta i för att hoppa. Och det tog så klart farten ordentligt stryk av.

Vann båda klasserna gjorde våra lagkompisar Gunilla och Roxa. Vilket förstås var himla kul.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Frivillig disk, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Diskade men inte dränkta

  1. Mija skriver:

    UNDERBAR bild på lilla Chaplin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s