Tysta och trygga taxar

Just nu renoveras fasaden på vårt hus. Det är rena helvetet.

Vi har otroligt dålig ventilation i vanliga fall. Ingen lägenhet har till exempel fönster åt fler än ett håll. Så att vädra är minsann inte lätt.

Och varmt blir det hemma hos mig och taxarna. För eftermiddagssolen brukar
steka på våra båda fönster.

Häromveckan, alltså nån vecka efter att byggjobbarna ytterst noggrant hade plastat in fönstren, fick jag panik. Jag kunde tamejsjutton inte andas. Det var kokhett och luften stod still. Så jag gick och hämtade en kökskniv och skar en reva i plasten utanför varje fönster.

Klicka på bilden och titta på de båda fönstren längst till vänster på andra våningen, så ser du luftventilerna som förmodligen har räddat mitt förstånd. För även om revorna är små, så gör de faktiskt en hel del skillnad.

Naturligtvis visade det sig att det var natten innan den vanligtvis gröna fasaden skulle hackas bort. Så det är ännu dammigare än det brukar vara hemma hos oss nu. För den där dammsugaren har ju inte haft vett att ta ens ett litet varv på våra stackars 49 kvadratmeter.

Men jag ångrar mig inte. Vad är väl högar med fasaddamm jämfört med att inte få luft? Tror nog att taxarna uppskattar det också. Det var nämligen inte bara jag som låg och flämtade innan jag njöt av att känna kniven skära sönder plasten.

Och jag kan inte låta bli att bli impad av hur duktiga flickorna är. Första timmen när byggjobbarna började sätta upp ställningen gruffade de några gånger. Det var allt. Och inte det minsta konstigt. Men inte ens när gubbarna (ja, det är bara såna) står och går precis utanför våra öppna fönster, hackar i ytterväggen eller hojtar till varann höjer taxarna på huvudet.

Det är med andra ord bra att låta valpar växa upp mitt i ett stambyte. Det gjorde Garbo för sju år sedan. Och hennes lugn tycks ha smittat av sig på Chaplin.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Garbo. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tysta och trygga taxar

 1. Camilla skriver:

  Jag blir nästan full i skratt! Jag kände o gjorde exakt som du vid vår fasadrenovering för 3 år sen! Har dom bilat än? Den dagen var vi tvungna att fly hemmet. Hoppas tiden går fort tills lugnet är återställt igen.

 2. Camilla skriver:

  Bilning=mkt högljudda maskiner som används för att riva bl a gamla husfasader, enkelt uttryckt. Hoppas att ni slipper! Våra fasader skulle ju byta stil o färg fr bajsbrunt t vitt, så detta var nödvändigt..

  • Mari skriver:

   Aha, det måste ha varit det där gubbarna gjorde dan efter att jag hade skurit hål i plasten. Bullrade som sjutton. Jag var tvungen att ta ner fotoramarna från väggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s