Rolig bana

Det har varit ett himla tjafs på Agilitylistan de senaste dagarna. Om vad som är roliga, utmanande och utvecklande banor. Det här tycker jag är just en sån. (Klicka på den så blir den större.)

Det är en bana av Mia Laamanen, som tydligen användes i en lagklass i Japan i maj i år. Jag misstänker att japanernas lagklasser har motsvarande klass III-nivå, istället för klass II-nivå som våra.

Anledningen till att jag tränade på denna bana igår var att den var uppbyggd på Stockholmsavdelningen, sen deras TG3-träning i tisdags kväll. Vilket jag visste, eftersom jag råkade passera gänget när jag värmde upp inför min och taxarnas freestyle- och lydnadsträning. (Den uppbyggda banan var inte identisk med skissen, utan några av hindren var aningen förskjutna.)

Jag tror att det var första gången som Chaplin fick köra en klass III-bana. Det gick förvånansvärt bra. Hon pinnade på som sjutton och jobbade väldigt självständigt. Men det sket sig på två ställen. Hindret efter balansen och tredje sista hindret.

Passagerna är svåra. Iallafall för mig, som placerade mig dåligt och var otydlig och osäker i mina signaler. Det vet jag bestämt. För Garbo fick fel på precis samma ställen, när jag en stund senare och uppenbarligen körde henne på samma sätt. 😀

Så kan det gå. Jag lärde mig en del iallafall. Och det är ett bra betyg på en bana, tycker jag.

Dessutom så gillar jag att den inbjuder till fart, kräver hindersäkerhet av hunden och tajming av föraren. Och att den inte har nån idiotsväng i början. För det har Garbo himla svårt för. Hur mycket vi än tränar på det.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s