Man tager vad man haver

Ikväll var vi på Stockholmsavdelningen och började träna på en ny freestylegrej. Tanken är att jag ska göra ett mycket kort program med båda taxarna samtidigt. Om jag nu lyckas. Vi är ju virriga alla tre.

Till att börja med måste Chaplins fotgående bli bättre, tajtare och hon måste bli uthålligare. Dessutom måste hon lära sig att spinna under fotgåendet. Det sistnämnda tycktes hon dock haja snabbt.

Även Garbos heel (fotgående på högersidan) måste bli mycket bättre. Hon följer mig hyfsat, om än inte i perfekt position, men kan absolut inte svänga som hon ska. Jag har nämligen inte brytt mig om att lära henne att svänga med bakdelen i heelpositionen, utan hon gör möjligtvis motsvarande hästars bakdelsvändning.

Och det kommer inte att duga, om jag nu ska ha en tax på varje sida.

Så jag klurade lite på hur jag skulle få henne att förstå, tills jag kom på att det ju faktiskt bara är att använda klossen. Det gjorde jag i vintras för att få Chaplin att förstå principen med fotgåendet. Med lyckat resultat.

Och Gud vad skönt det är med hundar som har lite grundträning att plocka fram ur minnesbanken.

Det enda jag hittade i väskan som Garbo kunde stå på var ett glasögonfodral. Och jag hann faktiskt inte mer än att lägga det på marken förrän hon stod på det med iallafall en framtass, trots att hon inte har tränat klossen på just det sättet tidigare. Sen svängde hon runt baken, samtidigt som hon försökte bibehålla heelpositionen, som om hon aldrig hade gjort annat.

Vem vet. Kanske får jag till det. Det vore kul.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Freestyle, Garbo, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Man tager vad man haver

  1. Åsa Nilsonne skriver:

    Tack för klossentipset – ska genast testa detta m Zelda som ju också ska vara i heelposition…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s