Förvirrad freestyleträning

Det går inte att titta på agility-VM på datorn hela helgen. Hur spännande och kul det än är. Inte när man har två träningssugna taxar som pockar på uppmärksamhet.

Så idag blev det säsongspremiär för inomhusträningen i freestyle. I den stora hallen i Riksten. För än så länge finns den kvar. Men det är bara en tidsfråga innan Rikstens hundsportcenter blir av med den. Tyvärr.

Det var jag, Linda med Holly och Ester samt Åsa Nilsonne med sina chinese crested Zelda och Nemi som försökte få ihop nåt som liknar ett program. Tanken är att fler ekipage än vi ska ingå i det i slutändan.

Programmet är inte långt. Men om nån tror att det är lätt att försöka lotsa en tax på var sida i olika riktningar, tempon, snurrar och figurer så kan jag upplysa om att så är inte fallet. Iallafall inte för nån som varken kan hålla takten eller hoppa på ett ben, och därför har fullt sjå att hänga med i svängarna själv.

Nu vet jag iallafall vad vi behöver träna på. Framför allt måste jag få till ett kommando som får Chaplin att gå fot och Garbo att gå i heelposition. Och ett annat som får Chaplin att spinna och Garbo att snurra. Samtidigt.

Dessutom måste jag lära taxarna att jag kan snurra samtidigt som dem, utan att de kommer av sig och ser häpna ut.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Freestyle, Garbo, Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förvirrad freestyleträning

  1. Åsa Nilsonne skriver:

    Jag blev glatt överraskad – tänkte mest att vi skulle testa om det överhuvudtaget fanns några förutsättningar för oss att hänga med. För att vara första träningstillfället gick det ju utmärkt – alla hundar höll sig till sina respektive mattar, alla deltog med entusiasm, alla klarade det mesta, det är ju mest finliret som behöver slipas. Kul att få se Garbo o Chapin in action, och vi tycker att det är jättekul att få vara med!

  2. Ninnie Lindvall skriver:

    WOW, simultankapacitet! Impad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s