Anmälda till Rasspecialen

Häromdan anmälde jag Garbo och mig till Rasspecialen i Vårgårda, lördagen den 19 november.

Det ska bli himla kul att få träffa till exempel de andra taxekipagen som är kvalade. Det vill säga Linda och Inka samt Jessica och Winston. Det blir inte så ofta, eftersom vi bor i olika delar av landet.

Inka och Winston är också redan anmälda. Liksom 34 smallhundar till – av en hel del olika raser. Det är något färre medium- och largehundar, än så länge. Men jag hoppas och tror att det kommer att förändras innan anmälningstiden går ut, den 26 oktober.

Garbo och jag ska verkligen göra vårt bästa för att åtminstone bli bästa taxekipage. Blir vi inte det hejar vi så klart mer än gärna på det taxekipage som förhoppningsvis går vidare till finalen, där det bara får delta en hund av varje ras och max tio hundar i varje storlek.

Att Chaplin och jag aldrig ens får försöka att kvala till Rasspecialen är nog det absolut tråkigaste med att inte klassa upp henne till klass III. För jag, liksom många andra, hoppas att mästerskapstävlingen som drogs igång förra våren verkligen ska bli en återkommande årlig tradition. Och fortsätta att vara en morot för många av oss som tävlar.

Det är ju alltid roligt med mästerskap.

Det här går dessutom i en helt nybyggd hall som, vad jag förstår, står på samma plats på Tånga hed som hallen där förra årets Rasmästerskap (ANAM) gick. Den gamla hallen brann nämligen ner strax efter ANAM. Men redan den hade ett underbart underlag att springa på, rejäl läktare och gott om grönområden runt hallen.

Vill du läsa lite om en inspirationskälla till Rasmästerskapet så intervjuade jag Emelie Merenius när hon och Mia Melakari i december 2008 hade varit i Kalifornien och deltagit i den amerikanska ”rastävlingen”, AKC Agility Invitational.

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Hundhallar, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Anmälda till Rasspecialen

  1. Linda och Inka skriver:

    Japp, det blir skoj detta!

  2. Pingback: Mot Rasspecialen! | Allroundtax blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s