Efter omständigheterna bra

Hon skällde inte på den stora svarta flatten när vi var ute och morgonkissade för några timmar sen. Annars är Chaplin sig förhållandevis lik.

Gårdagen var förstås en mardröm. När Ulrika hade burit iväg mitt lilla taxpyre åkte Garbo och jag och promenerade på Järvafältet. Och fortsatte därefter att träna på vårt senaste agilityprojekt på Stockholmsavdelningen.

Strax före elva ringde veterinären och sa att titthålskastreringen hade gått bra. Jag hörde det förstås inte först, för världen stod liksom still. Till och med Garbo var knäpptyst under hela samtalet, trots att vi var mitt i en övning.

Vid tre hämtade vi vår saknade kompis, som promenerade till bilen själv och kissade på vägen. Och när vi kom hem gick hon raka vägen in och fortsatte att tugga på benet som Garbo hade fått när jag lämnade henne för att gå på film.

Så Chaplin mår under omständigheterna bra. Garbo försöker muntra upp henne med lekinviter och lite kel. Och jag har gett henne smärtlindring.

Nyss tog jag, enligt instruktionerna, bort kompresserna från de tre små såren. Visst ser de fina ut?

Detta inlägg publicerades i Chaplins kastrering. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Efter omständigheterna bra

 1. Emöke Heim skriver:

  Kastrerar man så små hundar med titthål!?.Hörde nån att man inte gör,men det verkar jättesmidigt!
  Hälsar Chess och emöke

  • Mari skriver:

   Många ställen gör det inte. Ulltuna har till exempel en gräns på 10 kilo. Men den rutinerade veterinären på Albano hade opererat små tikar tidigare och tyckte att det visst blir en vinst (mindre postoperativa smärtor och kortare konvalescenstid) även för dem. Fast, som veterinären sa, hon skulle inte göra det på en vavva på två kilo. Chaplin vägde 4,6 kilo igår. Och ikväll ville hon träna både på nosduttar, platsliggning och lydnadsklass I-apporteringen i hallen. Just nu leker hon lite med Garbo vid mina fötter. Så inte tycks hon ha direkt ont. 😉

 2. Jessica skriver:

  Va skönt & höra att Chaplin piggnar på sig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s