Fredagsfreestyle

Vilken kul fredagskväll vi har haft.

Anna och Erika kom upp från Linköping med sina hundar, för att vi alla i lugn och ro skulle få träna ihop åtminstone en gång före nästa helg. Då ska bland annat vi ha en kort uppvisning inför finalerna på Stockholms Hundmässa.

Först var jag himla skeptisk till om jag och taxflickorna över huvud taget skulle klara av att vara med. Men nu känns det otroligt bra.

Visst har vi tränat en hel del. Bara den här veckan har vi varit i lokalen i Rikssten tre gånger. Ja, jag håller på att bli ruinerad.

Men vi har lagt koreografin på en mycket grundläggande nivå, som vi alla klarar av. Det räcker liksom med att hålla ordning på två hundar på en gång, samtidigt som vi förare måste ha koll på varann.

Även om det alltså inte händer några avancerade saker hoppas vi att publiken tycker att det är roligt och underhållande att titta på alla olika raser – tax, dansk-svensk gårdshund, västgötaspets, mops och chinese crested – om inte annat.

Förutom att jag har varit osäker på om vi klarar programmet, så har jag varit lite orolig för att taxarna ska gå igång på de hundar som de inte känner så väl. Framför allt Erikas snarkande mopsar.

Men det har gått så bra. Samtliga hundar har varit helt fokuserade på sina uppgifter. Och återigen får jag nog inse att jag är nojigare än fröknarna.

För att både vi förare och hundarna verkligen skulle få en chans att under avspända former lära känna varann avslutade vi kvällen med middag med hundmingel hemma hos Linda. Det var supergott och mycket trevligt.

Chaplin höll sig till och med i skinnet när Fransson, Lindas katt, kom hem.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Freestyle, Garbo, Hundhallar, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredagsfreestyle

  1. Ninnie Lindvall skriver:

    Häftigt. Plötsligt fick jag ett skäl att ta mig till Älvsjö trots agilitytorka. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s