Jag gamblade och vann

Ikväll har jag gamblat på riktigt för första gången, på Solna agilityklubbs andra gamblerstävling.

Jag var med på en gamblersträning i våras, men då begrep jag inte riktigt hur jag skulle tänka. Och det är liksom en mycket stor del av den här tävlingsformen.

Ikväll fattade jag betydligt bättre. Iallafall tillräckligt bra för att lyckas vinna smallklassen, trots att Garbo rev ett hinder och inte fixade gamblern.

Och jag tror nog att det här med gamblers passar mig bra. Jag är liksom bättre på att räkna och handla på distans, än på att köra agility snabbt och säkert.

För er som inte är bekanta med agilitytävlingsformen gamblers:

* Domaren/banritaren bestämmer hur många poäng man får för varje hinder. Ikväll fick vi sju poäng för slalom och balans, fem poäng för långhoppet och gungan, tre poäng för vanliga tunnlar, platten, däcket och oxern samt ett poäng för vanliga hopphinder så länge hunden inte fick fel på hindret.

* Man får bara poäng för varje hinder max två gånger (men man får ta hindren fler gånger om man vill och behöver).

* Man får inte ta samma hinder flera gånger i rad. Och tar man hinder i gamblersrutan får man bara ta ett hinder i taget, man måste alltså ut ur rutan innan man styr in hunden igen och tar nåt mer hinder i den.

* När det har gått en viss tid (50 sekunder i kväll) måste man dock snabbt ta sig till gamblersrutan. För då har man en viss tid (20 sekunder i kväll) på sig för att göra det och ta hindren i rutan i en viss ordning. Föraren får dock inte gå in i rutan utan måste handla hunden på distans. Klarar man av det och tar sig i mål innan tiden är ute får man 20 poäng för gamblern.

Den sket sig tyvärr för mig och Garbo. Jag hade fått för mig att man inte fick stanna hunden och hade inte en chans att efter framförbytet hinna fram så att jag kunde styra rätt efter balansen. Men men, det var ingen annan smallhund som klarade gamblern, utan enbart ettan och tvåan i large.

Här har jag ritat min och Garbos väg, om den nu går att begripa.

Himla kul var det. Så nästa gång hoppas vi att fler vågar prova på.

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, SAgK, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag gamblade och vann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s