En helg på landet

Nu har jag tränat i ännu en av alla de inomhushallar som har startats på sistone: Perfekta tassar, en bit utanför Knivsta.

Konstgräsunderlaget var toppen. Att det var lite svalt därinne var rätt skönt, för annars hade jag nog blivit svettig. Och det gillar jag inte att bli. Nybryggt kaffe i pauserna säger jag dock inte nej till.

Trots att jag hade ritat en kombination som egentligen krävde en lite bredare hall, med två skicksituationer och en serpentin med bakombyte, så blev träningen bra. För både mig, Anki och Karin.

Fast jag borde förstås ha tänkt på att Chaplin aldrig har gjort serpentin med bakombyte tidigare. Och inte blev det lättare när nästa hinder skulle tas bakifrån. Men, men… Det funkade efter ett par missförstånd. Så förhoppningsvis blev vi lite klokare båda två. Skicksituationerna köpte hon iallafall bra. Och det är ju allra viktigast för mig.

Garbo har svårt att hålla sig tajt i serpentinsvängar efter långa raksträckor, alltså när hon ska svänga tillbaka mot serpentinhindret. Vi fick inte riktigt till det, eftersom träningstiden började närma sig sitt slut. Men jag får se till att bygga upp liknande situationer i ridhuset kommande onsdagskvällar. Det är liksom inte ett nytt problem.

Allra bäst var nog trots allt att jag inte kände av min muskelbristning. Jag tog hänsyn till den när jag ritade kombinationen, så jag behövde inte springa många steg. Men ändå. De jag sprang gjorde inte ont. Jippie!

Jag och taxflickorna har alltså tillbringat ännu en skön helg hos Anki och alla hennes djur på landet. Chaplin var så upphetsad att hon stundtals darrade när hon såg lilla röda Findus, som nu har hunnit bli ett halvår. Men för det mesta behärskade hon sig, så på det stora hela gick det bra med katterna.

Gässen kunde hon dock inte låta bli att sätta fart på. Och fåren sprang hon bort och skrek lite på. Dessutom försvann hon upp i skogen med drevskall i några minuter igår. Men idag skötte både hon och jag oss betydligt bättre, så den långa och snöiga promenaden blev riktigt mysig.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Hundhallar, Promenader, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s