Ingen skitsak

En sån här trekilospåse vann jag och Garbo. För att vi tog oss till finalen på Rasspecialen, om jag minns rätt.

Och den senaste veckan har jag gjort som jag gör vid enstaka tillfällen, det vill säga använt vinstfoder som promenadgodis.

Taxflickorna brukar gilla lite omväxling (även om de äter i stort sett allt). Och jag har aldrig märkt att deras magar har reagerat på att de har fått nåt annat än det de är vana vid. Själv var jag glad över att fetthalten är rätt låg, det vill säga densamma som på det foder som båda flickorna har ätit under i stort sett hela sina liv.

Men jag kommer inte att fortsätta ge dem av Doggyfodret. För jäklar vad mycket mer och oftare de skiter.

En titt på innehållsförteckningen visar att 55 procent av Doggyfodret består av vete. Och jag misstänker att skitandet beror på det.

På Divas tid, när jag försökte researcha lite i hundfoderdjungeln, hävdade  foderförståsigpåarna att hundar inte är gjorda för att äta en massa spannmål. Så jag valde ett foder fritt från det till Diva, det vill säga Nutros lamm och ris, vilket hon tycktes må utmärkt av och bli mätt på. Det fodret har dessutom en förhållandevis låg fetthalt, så det var hyfsat lätt att hålla hennes vikt med det.

När Garbo var gammal nog för att gå över till vuxenfoder fick även hon Nutros lamm- och ris. Men under flera månader för några år sen var det jättesvårt att få tag i det och personalen i djurbutiken rekommenderade därför Precept Sensicare istället. Det är visst det foder som mest påminner om Nutrofodret.

Därefter har jag hållit fast vid Sensicare. Och det lär jag alltså fortsätta med.

Detta inlägg publicerades i Hundägarfunderingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ingen skitsak

 1. toktassarna skriver:

  vete, majs och soja har jag lärt mig är det värsta i hundfoder…

 2. emmelie skriver:

  Är ju tyvärr inget bra foder i jämnförelse till de storsäljande fodren och visst beror det på vetet. Går rätt igenom utan att kroppen tar upp det.
  Men får erkänna att det är bättre än alla foder som finns på en mataffär. Bland de bättre foder som doggy gjort även om det inte är bra.

 3. martinae skriver:

  jag vann en 15 kilos säck doggy en gång. eftersom det var så stor säck så tyckte jag det var värt att ge det till troya. kan berätta att folk SKRATTADE åt hur mycket jag behövde springa och plocka upp efter henne. har aldrig varit med om dess like, det var verkligen så folk reagerade. hon fick aldrig doggy mer kan jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s