Från allround till super

Det är inte ofta jag kan säga det, men den här jobbveckan har varit riktigt bra.

Tre filmer har jag sett. En av dem fick mig att böla i närmare två timmar. Och när jag kom hem höll jag på att krama musten ur de stackars förvirrade taxarna. Nej, jag tror inte att Steven Spielbergs War Horse vinner en Oscar för bästa film på söndag. Men titta på galan tänker jag definitivt göra.

I onsdags skrev jag en jättejobbig, men stimulerande, artikel. Det var många turer hit och dit och när jag trodde att jag var nästintill klar så tog storyn en helt ny vändning. Men det var rätt spännande. Jag lyckades iallafall få tag i alla personer som jag ville och Robban fick, med tanke på förutsättningarna, till ett riktigt bra uppslag.

Idag har jag varit i Västerås och intervjuat Stefan Rosén på ReDog om fysträning av agilityhundar. Det tog mycket längre tid än jag hade tänkt mig. Men Stefan är trevlig och kunnig och jag otroligt intresserad av ämnet.

När vi kom hem var jag så inspirerad att jag tog på Garbo hennes klövjeväska under promenaden. Nu ska den minsann användas regelbundet, för att stärka ryggmusklerna ytterligare. Idag la jag inga vikter i, men sådana tänker jag fasa in. Några hekton på varje sida.

Dessutom lovade Annika att Chaplin ska få låna hennes minsta viktmanschetter. Jag måste försöka få Taxpyret att använda bakbenen lite bättre, så att hon får lite mer påskjut bakifrån. Hon är så himla framtung och lätt i baken, vilket ökar risken för skador. Och det gör mig skitnojig.

Förhoppningsvis kommer dessa och några fler åtgärder att förvandla flickorna från allroundtaxar till supertaxar.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Garbo, Jobb, Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Från allround till super

 1. Margareta skriver:

  Vilken fin liten klövjeväska du har på Fröken Tax. Jag har också tänkt låta våra hundar stärka sin rygg med hjälp av klövjeväska, men taxen har ju en egen kroppskonstruktion kan man säga så det är går inte att använda klövjeväskor för andra hundar på taxen. Var har du fått tag på din fina väska?

  • Mari skriver:

   Jag köpte den på ReDog i Västerås för några år sen. Men har inte använt den förrän nu. Den sitter himla bra, för det går att reglera alla banden. Men den svarta delen, som ligger över ryggen och håller ihop själva väskorna, har mamma sytt ett veck på. Annars hade väskorna hängt för långt ner på sidorna.

   • Margareta skriver:

    Tack jag har nu mailat ReDog och frågat om den klövjeväska de har i sin webbshop kan anpassas efter en taxkropp. Taxen har ju egentligen en ganska stor kropp fast de har korta ben och är förhållandevis tunna. Men en miniväska för hundar som väger under fem kg sitter ju inte alls bra på en tax. Jag undrar också hur lång på ryggen väskan ska gå så att det blir bra viktfördelning?

 2. Mari skriver:

  Det sistnämnda undrar jag också. Hör gärna av dig om du får besked.
  En kompis provade Garbos väska på sin sheltie som är drygt tio centimeter högre. Den såg ut att sitta perfekt på henne också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s