Chaplin fortsätter att diska sig

Det är skillnad på diskar och diskar. Igår på Österåkers BK:s tävling i ett ridhus utanför Åkersberga var de till exempel inte frivilliga.

Skitsamma. Chaplin var jätterolig att köra. Nästan som på träning. Och det är det viktigaste.

Men det är ett litet helvete. Och lite väl mycket för mig att tänka på.

* Jag får inte tjata, utan kan bara säga varje kommando en gång per hinder. Annars blir hon helt förvirrad.

* Jag måste ha ett hyfsat dovt och övertygande röstläge. Alltså inte illvråla på det sätt som Garbo tycker är så kul, och som jag har alldeles för lätt för. Då tror pyret att det brinner, får panik och glor på mig istället för på hindren och hittar absolut inga tunnelingångar – hur stora de än är i förhållande till henne.

Jag är dock nöjd med hur jag skötte mig igår. Och sjukt lättad över att det sköra självförtroendet inte fick sig ännu en knäck.

Tyvärr sprang den ivriga lilla dvärgen av balansen snett och strax efteråt, när jag genade, missade hon hindret längst bort i en stjärna. Då tog jag om passagen och såg hur polletten trillade ner: ”Aha, vi ska göra som på träning.” Övriga två stjärnor i banorna klarade hon riktigt självständigt. Plus att tråcklingen i agilityklassen satt som en smäck. I hoppklassen missade hon första porten i slalom. Men det är så klart inget att tjafsa om.

Tjafsade gjorde jag däremot om hopphöjden i agilityklassen. Ja, jag var faktiskt så jobbig att jag kontrollmätte vartenda hopphinder. De flesta låg på typ 30,5-31 cm, om jag mätte rätt. Och det tror jag att jag gjorde. För Kjell Pettersson mätte om och sänkte dem något.

Visst, jag begriper också att de allra flesta tycker att jag är superlöjlig. Men faktum är att hindren inte får vara över 30 cm i klass II small. Och för Chaplin spelar de där millimetrarna stor roll. Det märktes om inte annat i hoppklassen, där Yvonne Ahlin tycks ha valt att lägga bommarna på 28 cm.

Se själv. Det loppet fick jag nämligen filmat.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Chaplin fortsätter att diska sig

  1. Visst spelar millimetrar stor roll för oss med minihundar, bra att du står på dig. Jag ska nog också börja ta med mig tumstock på framtida tävlingar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s