Smakprov från Askersund

Det gick inte som vi i lagen hade hoppats i Askersund i helgen. Inte en enda SM-pinne lyckades vi ta.

Jag var ändå nöjd med flickorna (bortsett från överladdade Garbos tjuvstart i första klassen). De gjorde tre hindernollor var i lördags. Chaplin fick lite tidsfel i ett hopplopp. Förmodligen för att hon trodde att snö som föll ner från taket en bit framför henne, precis när hon kom ur säcken, var en leksak. Jag brukar ju belöna med att kasta bollar.

I den sista hopplagklassen lyckades jag diska Garbo genom att vara övertydlig inför en tvär sväng, så att hon vek av före hindret och tog ett annat i stället. Och i Chaplins lilla söta huvud hade det vid det laget brunnit så mycket att hon blev jättestörd när nån höll på med en pipleksak på läktaren. Det var iallafall vad domaren trodde hände, själv fattade jag ingenting.

Garbos klass III-lopp i söndags morse förstörde jag totalt. Först genom att bli jätteglad över de svårigheter som vi klarade och sen med ett par grova missbedömningar, framför allt vad gäller Garbos lyhördhet. Det är inte lätt att vara tax med en klantig och långsam handler som aldrig lär sig.

Men jag fegkörde iallafall inte, utan utnyttjade flickornas självständighet så gott det gick på de roliga banorna med vettiga hinderhöjder. Jag försökte alltså mest handla tydligt och vältajmat, samt hålla mig ur vägen.

Här är några smakprov. Tyvärr filmades inte ett av Garbos lopp och flera av Chaplins var helt oskarpa. Men både en ny mobil och en ny kamera är på väg, så förhoppningsvis blir framtida filmer betydligt skarpare och klarare än de som min 3GS tar.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Smakprov från Askersund

  1. Nigel skriver:

    Nice to see you’re still there…

  2. Wheaten Barbro skriver:

    Ni är så duktiga. Detta klipp ska jag visa för min tax släkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s