Drag under tassarna

Herrejävlar, vad kul det var. Och Garbo var superduktig. ”Kursetta” kallade Ina henne till och med.

Igår var det avslutning på studiecirkeln där jag har tagit grönt kort i drag.

Helt sjukt, jag vet. Och jag inledde så klart första tillfället med att säga att jag inte tänker ägna mig åt drag, men gärna vill veta mer.

Det har jag också fått. Christer Ornby från Svenska draghundsportförbundet har varit studiecirkelledare och Solna agilityklubb har arrangerat. Två teorikvällar i Studiefrämjandets lokaler har vi hunnit med före gårdagskvällens praktiska övningar vid Stora Skuggan.

Jag var försenad från Småland. Men först testade de flesta av de 17 deltagarna linlöpning. Det är absolut inget för mig, som inte kan springa en meter. Så det gjorde inte så mycket att jag och taxflickorna slapp stå i regnet och titta på.

Men efter att vi hade gått igenom alla svaren till grönt kort-frågeformuläret blev det desto intressantare. För då fick vi åka kikebike efter våra hundar.

”Före. Fram.” Det är kommandon som Garbo älskar och kan i sömnen. Så hon galopperade iväg som om hon aldrig har gjort nåt annat, trots att hon först tyckte att den stora rullande sparkcykeln var asläskig.

Men så jättemycket drag handlade det förstås inte om. Matte är tung och Taxfröken liten, om än samarbetsvillig och envis. Linan var iallafall sträckt hela tiden och både Garbo och jag hade skitkul. Hon vågade till och med springa genom en grupp människor och hundar.

Tyvärr lär jag inte kunna träna, direkt. Dels har jag inte tillgång till nån kickbike och dels kan jag inte sparka med högerfoten. Den är helt stum och kraftlös, vilket gör att jag hela tiden måste stå på den. Och det funkar inte. Jag fick mjölksyra i låret efter bara ett par hundra meter. Dessutom kände jag att jag nog har några outvecklade magmuskler nånstans.

Chaplin fick förstås också prova på. Efter att Ina hade sprungit före lite fattade hon vad det hela gick ut på. Hade hon bara haft en sportigare och mer vältränad matte skulle det säkert funka med henne också.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Drag, Garbo, Kurser, SAgK. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Drag under tassarna

  1. Linda och Inka skriver:

    Kul! Hade velat vara där och sett allt :-).

  2. Sandra & Keep skriver:

    Skaffa en cykel med stora hjul, den rullar mycket lättare och skulle helt klart passa både taxdamerna och dig;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s