Träning ger färdighet

Det kändes både skönt och trist att inte tävla i Oxelösund idag. Jag sliter nämligen med en faktaspäckad krigsdokumentär, som tar otroligt lång tid för mig att översätta. Och det fick avgöra.

Men självklart spelade även tävlingens starttid in. Jag hade faktiskt ingen lust att gå upp halv fem för att hinna till min första banvandring. Skulle dessutom ha fått stanna kvar tills dagens sista klass var slut, eftersom jag hade planerat att samåka med Gunilla och Ulla.

Istället har jag alltså jobbat. Nåja, inte så mycket som jag hade hoppats. Men dygnet är ju inte slut än.

En lång promenad och ett träningspass med flickorna har jag iallafall hunnit med. Det sistnämnda fick oss alla tre att känna oss som världsmästare.

Chaplin gjorde bland annat den här övningen, med ett för henne ganska svårt bakombyte vid slalom.

Första gången tvekade hon lite när hon kände att jag sprang åt fel håll i förhållande till henne, men hon fortsatte. Sen gick det bra. Hon till och med morrade när hon forcerade sig fram i slalom.

Det viktigaste för mig just nu är dock att hon inte tittar på mig mellan hindren. Och det gjorde hon alltså varken mellan gungan och slalom, eller mellan slalom och tunneln.

Duktig tjej! Och supermotiverad. Tack och lov.

Garbo har jag till och från försökt lära det muntliga flickkommandot ”ut”. Min förhoppning är att jag ska kunna använda det i en situation som den till höger.

Och trots att det var ett tag sen vi tränade på det (då skulle hon dessutom från slalom och till en tunnel) tvekade hon inte en enda gång idag, utan pinnade på och förstod precis vad jag menade. Samma sak när jag spegelvände kombinationen.

En anledning är säkert att jag har blivit bättre på att tajma mitt kommando. En annan att Garbos förståelse för det har ökat.

Jag skulle vilja kunna använda ”ut” även när hon direkt efter balansen och A-hindret ska ta en tunnel som ligger under kontaktfältshindret. Det hade varit så himla smidigt och sparat så många steg för mig. Men dit har vi inte kommit än. Just nu känns det dock inte omöjligt att vi så småningom kommer att lyckas.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s