Tävlingssäsongen är igång

Äntligen har jag tävlat igen. Igår på Märsta-Sigtuna med Garbo och idag på SSBK på Chaplin. Det har varit underbart väder, snälla och tillmötesgående arrangörer och jag har haft trevligt sällskap. Då tänker jag inte bara på världens goaste och bästa tävlingspartners.

Kände mig faktiskt ringrostig igår. Tappar lätt tajmingen med Garbo och filmerna visar tydligt att känslan stämmer. Helvete vad sen jag är i till exempel sista svängen i agilityloppet. Helt i onödan, dessutom. Likaså i samma sväng i hopploppet, men där var jag iallafall inte på plats.

Att Garbo missade balansens nedfart, för kanske femte gången i sin karriär, beror nog på tre saker. Förmodligen i kombination med varann. Jag tvingades att vara nära, det svängde samt att jag håller på att träna om kontaktfälten så att jag ska kunna använda springande i en specifik situation. Taxfröken är väl lite förvirrad, helt enkelt.

Jag är iallafall nöjd med skickochsticket före balansen och slalom i agilityklassen. Samt starten och det för oss svåra bakombytet i hoppklassen. Nu är vi ett steg närmare Ag Silver. Det fattas bara några få hoppnollor till.

 

Chaplin kändes loj i värmen innan vi skulle köra idag, så jag befarade det värsta. Men även om starten i hoppklassen var katastrofal, ytligt sett, så gör det mig inte det minsta. Felet var att hon drog mot hinder som hon trodde att hon ska ta och det är ju vad jag vill.

Rivningen vet jag inte vad den berodde på. Men vad jag kan minnas har hon aldrig rivit på tävling tidigare, trots att hon är så liten. Så det bekymrar mig inte heller.

I agilityklassen kändes det som att det gick aslångsamt. Vilket det så klart också gjorde. Men det var verkligen inte en bana som passade oss. Den bestod i stort sett av fyra raksträckor och hade maxade avstånd mellan de flesta hindren.

Jag är iallafall glad över att hon nästan hela tiden tittade på hindren och att hon klarade det svåra bakombytet vid långhoppet. Svängen från tunneln till slalom behöver jag tydligen träna mycket på. Den går sjukt långsamt, förmodligen för att jag står still och kanske för att hon inte ser hopphindret.

 

Tredje plats kom vi på. Men det var inte så många startande, så det delades bara ut två pinnar.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tävlingssäsongen är igång

  1. maja o zoro skriver:

    kul grattis 😀 snygga lopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s