Taxens dag

Nu har jag och flickorna testat rallylydnad också. Det var betydligt roligare än jag har trott. Och när jag väl fick kläm på hur skyltarna skulle tolkas gick det riktigt bra.

Den som hade svårast för det hela var – surprise, surprise – störningskänsliga Chaplin. Momenten fixade hon hyfsat, men skyltarna tyckte hon tydligen liknade nåt som vi har tränat kontaktfält på. För när jag skulle ha henne att gå från frontposition och runt mig till fotposition ställde hon sig 2+2 på skylten. Vad jag än gjorde.

Jag får ta och träna lite, helt enkelt. Och har faktiskt redan idag kontaktat Meta för att få nån som kan sporten att träna med. Ska beställa den nyaste boken och läsa på lite också. För rallylydnad tänker jag definitivt tävla redan i år.

 

Flickorna och jag har alltså varit på Taxens dag på Lida.

Vi kom iväg betydligt senare än jag hade tänkt mig, eftersom Garbo var knepig och haltade lite. Till slut hittade jag dock en pytteliten fästing på hennes vänstra framben. Det var tydligt att det var där den satt som hon ömmade. Tack och lov.

Det har hunnit gå hela 14 år sen jag var på Taxens dag första gången. Då var vi på Kärsön. Diva var sju månader och en av hennes kullsystrar, Disa, var där. De busade i flera timmar och Diva blev bästa valp på drop in-utställningen.

Den dagen har jag förevigad på superfina bilder i en hörna i mitt kök. Bilderna togs av min kompis Gunilla, som är fotograf.

 

Främsta anledningen till att jag inte har kommit iväg sen dess är att Taxens dag nästan alltid har krockat med tävlingar. Dessutom känner jag inte så mycket taxfolk. Idag träffade vi iallafall Chaplins uppfödare.

Förutom att delta i den inofficiella utställningen kunde man alltså prova på rallylydnad och viltspår (tror jag, jag såg inget, men jag var ju sen). Dessutom fanns det såna där Rusta-agilityhinder uppställda. Jag körde ett par varv med Chaplin, men gillar inte när det är för få slalompinnar och ett idiotiskt långt släp på säcken.

 

Bäst var att flickorna efteråt kunde bada vid hundbadet. Det var knappt att de ville gå därifrån. För det var otroligt varmt. Men jag fick med mig dem till skogen där vi gick 7 km-spåret. Det var ljuvligt och skuggigt större delen av promenaden.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Diva, Garbo, Rallylydnad, Taxar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Taxens dag

  1. humlespunk skriver:

    Vad kul att hitta din blogg, ska genast bläddra igenom och njuta lite agility-roligheter 🙂

  2. nattlejonet skriver:

    Kul att du har testat på rallylydnad, & planerar att tävla! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s