Vi hade till och med tur med vädret

För två år sen regnade det och var svinkallt. Förra året missförstod vi varann och fick fira midsommar utan jordgubbar. Men i år fick vi till det riktigt bra – och hade till och med tur med vädret.

 

Flickorna och jag firade alltså midsommar för tredje året i rad hos Anki i Almunge.

 

Hennes djursamling har precis utökats med tre gässlingar. Ett ägg värptes i maskin, så den stackars ungen tror att Anki är hans mamma. Innan de andra två skulle födas gick dock värpmaskinen sönder och Anki hade lärt sig av sitt misstag. De gässlingarna har därför vårdande och beskyddande föräldrar. Så något besök i boxen var inte aktuellt.

 

Taxarna fick istället roa sig med kattspan och långa lösa promenader, med bland annat bad. Fast Garbo, som vill ha det långgrunt, var så klart en riktig kruka.

 

Anki och jag slappade, fipplade med hennes nya mobil, drack gindrinkar och njöt av god mat. Att grilla tycks vi sakta men säkert bli lite bättre på. För efter att det på midsommarafton tog flera timmar att få till en fin glöd, sket vi i locket. Det är nog helt enkelt så som man ska göra.

 

Jag kände mig som ett svin på söndagseftermiddagen när jag packade in väskor och taxar i bilen. För hur kul är det att åka till en dammig och stökig lägenhet i stan efter en helg på landet? Så på hemvägen tröstade vi oss med agilityträning på Väsby BK.

Detta inlägg publicerades i Hundägarfunderingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s