Ska jag, eller ska jag inte?

Jag är så himla sur på mig själv.

I helgen ska vi till Kanonsabotören i Åtvidaberg. Det ska bli så roligt, även om det just nu ser ut som att det ska regna på söndag.

Så i onsdags kväll på klubben och igår eftermiddag på SoSu har jag tränat. Med Garbo främst balansen och ”ut” och med Chaplin raksträckor där jag sticker före, slalom och tunnlar.

Jag har upptäckt att Garbo har lite svårt för det nya långa långhoppet (tre delar och upp till 60 cm långt). Hon har i sju års tid kört på ett kortare och lägre, så det är inte konstigt. Men jag försöker alltså komma ihåg att emellanåt påminna henne om hur långt domarna får göra hindret nuförtiden. Senast igår.

Även Chaplin fick ta det långa långhoppet. SoSu har ett i metall. Och jag tyckte att hon slog i det. Så sen ville hon absolut inte hoppa över det fler gånger. Även när jag gjorde hindret kortare och lägre var hon mycket tveksam, taxerade tills hon nästan stannade och tog i som fan när hon skulle över.

Nu sitter jag här och funderar över om jag ska låta henne ta långhoppet några gånger idag, med värsta belöningen efter. Eller om jag ska skita i det. Har planerat att träna rally på SSBK.

Det var så klart helt idiotiskt av mig att inte korta långhoppet när Chaplin skulle köra. Hon kommer ju aldrig att behöva tävla på tre delar. Men hittills har jag tyckt att hon har haft lättare för det än Garbo.

Fan, fan, fan!

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ska jag, eller ska jag inte?

 1. jessicas1980 skriver:

  Fast jag har på en lagtävling och en klass två hopp, i år, stött på långhopp med tre delar 😦

  • Mari skriver:

   Då borde du ha klagat. Det står klart och tydligt i reglerna att det i klass I och II (och därmed även i lagklass) ska vara två delar.

 2. jessicas1980 skriver:

  I Råådalen, i lagklassen, uppmärksammade jag det först efter jag sprungit, att lången var tre delar. I Växjö i hopptvåan sa jag till en funktionär som aldrig gjorde något, var själv inte säker på om jag hade rätt eller hur regeln säger om lången. & han som dömde där verkade inte ha mycket koll på reglerna, så han hade nog ändå inte gett gehör om jag klagat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s