Kanonstolt!

Vilken agilitytax jag har. Eller taxar, kanske jag borde skriva. För båda har faktiskt varit duktiga i helgen. Att jag lyckades göra nån lite miss i varje lopp är definitivt inte deras fel.

Chaplins problem med långhoppet i torsdags märkte jag inget av, varken när vi tränade på SSBK i fredags eller på Kanonsabotören i Åtvidaberg. I dagens hopplopp serpentinade jag till och med just det hindret. Vilket hon klarade jättefint, trots att vi aldrig har tränat på just det. Mest nöjd är jag dock med att Chaplin har klarat en del distanshandling, utan att få stora skälvan. Och att hon köpte ett knivigt bakombyte vid slalom idag.

Klass II-banorna har överlag varit rätt roliga. Det känns inte som att det är handlingen som är Chaplins stora problem, utan det är farten. Så peppad av Malin ska jag försöka lära Taxpyret ett kommando för att gasa. ”Fram” ser hon mer som ett riktningskommando, än ett gasakommando. Och jag gillar verkligen inte det där jäkla trivseltempot som hon har när vi tävlar.

Garbo har varit en dröm att köra. Att hon missade slalom i gårdagens hoppklass, då hon helt enkelt inte såg det, är det enda som har förvånat mig. Agilityloppet var dock riktigt bra. Men Taxfröken missförstod mig och landade åt fel håll efter hopphindret före sista tunneln, och jag lyckades inte rädda situationen utan skickade in henne i fel hål.

Dagens hopptrea lärde jag mig knappt under banvandringen. Den hade en jäkla massa tunnlar i mitten och några av dem skulle tas flera gånger. Fördelen var att om jag gjorde rätt behövde jag inte röra mig så mycket. Men inför sista tunneln började jag fundera på vart Garbo skulle efter den, och missade att tala om för henne vilket av alla tunnelhål som hon skulle in i.

Den avslutande agilitytrean var jag nästan lite nervös inför. Den var allt annat än lätt och jag ville äntligen få till ett helt lopp. Och den enda miss jag gjorde var att jag pushade otydligt efter slalom. Så Garbo höll på att springa förbi en kort tunnel. Svängen blev onödigt stor, men vi fick inga fel. Vi slutade på femte plats, av 76 startande. Det var länge sen vi fick en så bra placering. Och en SM-pinne.

Vad jag kan minnas var det här den första tävlingen där jag har varit tvungen att ha flera banor i huvudet samtidigt. Garbos och Chaplins klasser har krockat konstant. Men funktionärerna har varit mycket tillmötesgående och gjort allt för att underlätta, så det hela har löst sig på bästa sätt.

Regnet slapp vi nästan. En kort skur idag var allt. Vi har haft en kanonhelg, på alla sätt.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kanonstolt!

  1. Åsa skriver:

    Grattis igen! Den banan var allt annat än lätt, men riktigt rolig att köra tycker. Finns mycket att ta med sig hem och träna på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s