Värdelösa på slottet

Det är helt otroligt vad dåliga jag och flickorna är för tillfället. Oftast känns och funkar vi skitbra på träning, men på tävling håller vi inte ihop.

Garbo har startat i sex lopp på Slottshoppet under veckan som har gått. De resulterade i fem diskar och ett hindernollat hopplopp med tidsfel.

Chaplin har startat i fyra lopp. Ett nollade vi och i tre diskade vi oss.

De flesta fel beror så klart på mig. Jag har tajmat styrningen fel, inte hållit mig till planen eller glömt att Chaplin behöver mer hjälp än Garbo. Men Garbos sista disk, i gårdagens agilityklass, får hon faktiskt ta på sig.

Några saker har dock funkat hyfsat. Och jag får försöka glädja mig åt dem. Till exempel så har Garbo köpt tre av fyra muntliga flickar. En sket hon totalt i, men den från en lång rak tunnel till slalom i fredagens hoppklass blev sjukt snygg. Dessutom har hon tagit två av tre balansbommar mycket bra.

Chaplin har orkat. Alltid nåt. Och två av diskarna har berott på att hon har dragit på och tagit fel hinder. Jag retar mig dock på att jag inte var tydligare i gårdagens agilityklass och sa ”hopp” istället för ”fram” när hon skulle till långhoppet på upploppet. Men jag vet inte om hon sprang förbi för att det var ett exakt likadant långhopp som hon slog i på SoSu häromveckan, eller om hennes agerande berodde på mitt kommando.

 

Det var iallafall en himla bra och mycket trevlig tävling, på en utmärkt tävlingsplats. Jag gillade flera av banorna. Och hörde inte någon funktionär knorra det minsta över att jag påpekade att tre av banorna var regelvidriga (för höga hinder, för långt avstånd mellan hinder och för kort avstånd mellan hinder), utan felen justerades direkt.

Men framför allt gillade jag den mysiga promenadslingan på tre kilometer, där taxarna utan problem klarade av att hålla sig i skinnet och vara lösa en bra bit. Den passade vi på att gå fyra gånger under de tre tävlingsdagarna.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Värdelösa på slottet

  1. Åsa Nilsonne skriver:

    Jo, om man tycker att det är värdefullt att ibland tycka att man är värdelös ska man absolut ägna sig åt att tävla med sina hundar – vi är också inne i en ”går-fint-på-träning-men-helkasst-på-tävling” fas just nu, uppmuntrande att läsa att även du hamnar där ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s