Filmer från Märsta-Sigtuna BK

Båda flickorna tävlade i söndags. Den som fick bäst resultat var Chaplin. Hon kom trea (två pinnar) i agilitytvåan och tvåa (med 0,86 tidsfel) i hopptvåan.

Banorna passade egentligen inte oss särskilt bra, av det skälet att de var långa och innehöll flera raksträckor. I agilityklassen var hopphindren dessutom maxade för klass II, men de var som tur var rätt få. Istället kunde Chaplin dra på mot balanshindren och säcken. Banan innehöll över lag många tunnlar. Så de bra placeringarna berodde helt enkelt på att de andra ekipagen fick hinderfel och att det är lättare att handla en hund som springer, men inte så fort.

 

I Garbos hopplopp kom jag för långt bak i en passage och styrde henne därför till fel hinder, så vi diskade oss. Och i agilityloppet höll jag mig inte alls till planen, utan slängde helt idiotiskt in ett sent och otydligt blindbyte efter en tunnel. Garbo ville inte alls blindbyta, men lyssnade på mitt illvrål. Så vi lyckades faktiskt nolla loppet.

 

Tyvärr verkar det som att det ska regna i Stockholm imorgon. Det känns inte så himla kul, för Chaplin är anmäld till Stockholmsavdelningens tävling. Men vi åker väl dit och gör ett försök.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Filmer från Märsta-Sigtuna BK

 1. Mette skriver:

  Du springer verkligen på 🙂 Mari! Chaplin får verkligen kämpa med hindren, kanske det höga (?) gräset bidrar lite. Är inte helt lätt att vara frimodig hoppare när det är så pass högt och dessutom kanske lite svårsprunget.

  • Mari skriver:

   Jag är helt slut när jag har kört med Chaplin. 😀 Jag får ju inget gratis direkt. Men hon är tapper som kämpar på. Det var nog lite tungsprunget och det syns ju tydligt vilka problem hon har med hinderhöjden (27 cm).
   Nu när jag tittar på filmen igen ser jag iallafall att hon faktiskt drar på lite mot tunnlarna (inte bara säcken). Alltid nåt. Det har hon verkligen inte alltid gjort.

 2. Ninni skriver:

  Åh vad kul med filmer! Visst ska ni tävla på lördag på Stockholms södra BK? Har för mig att jag såg er i starlistorna iaf? Om det är bra väder tänkte jag se till att ta mig dit och titta lite (och fotografera söta hundar) 🙂

 3. Mari skriver:

  Kul. Men det ser tyvärr inte lovande ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s