Tappra tjejerna kämpade i gyttjebad

Vilka tappra tjejer jag har. Redan efter första banvandringen tidigt i morse var SSBK:s banor leriga. Och jag äger som vanligt inga dubbskor.

Ändå tog sig Garbo felfritt till sista hindret i agilityklassen. Men där höll jag på att gå ner i spagat och började veva med armarna, så stackarn förstod inte alls vad jag menade.

Hopploppet kunde jag distanshandla mycket. Och Garbo sprang på och nollade. Det räckte till en femte plats och vår första SM-pinne i hoppklass på mycket länge. Den behövde mitt självförtroende.

Att Chaplin ens har några ben var svårt att se i geggan. Det var verkligen helt sjukt. Och ändå sprang hon på riktigt bra och självständigt i hopploppet. Inte ens när hon kom ur en lång rak tunnel och jag låg en bra bit efter vred hon på huvudet eller dämpade tempot, utan sprang själv de sju meterna bort till slalom. Men då blev jag så glad att hon missade en port mitt i.

Först höll jag på att stryka oss i agilityloppet. Det regnade en hel del, nästan alla grässtrån på planen var dränkta i lervälling och jag trodde verkligen inte att jag skulle hålla mig på fötter. Enda alternativet var att handla Chaplin som Garbo. Det fixade hon inte helt, men jag är ändå glad att hon sprang på hyfsat. För det väljer jag att tolka som att hennes motivation faktiskt är större än jag emellanåt tror.

Men agility under såna här förhållanden är verkligen ingen rolig sport. Det går liksom inte att köra bra, hur man än bär sig åt. Har vi tur går det dock kanske att i framtiden förlägga Stockholmstävlingar, då vädret är för jävligt, i den nya inomhushallen Stockholms Hundsportcentrum som håller på att byggas i Upplands Väsby. Det hoppas iallafall jag.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Hundhallar, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tappra tjejerna kämpade i gyttjebad

  1. Ninni skriver:

    Ouch, duktigt jobbat. Jag satt hemma och tjurade, tänkte på er och hoppades att ni inte skulle drunka där ute på tävlingen.. Och tokgrattis till SM-pinnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s