Godkänd debut på geggig rallybana

Då var både min och flickornas rallydebut avklarad. Domaren på Hölö-Mörkö BK godkände båda taxarna. Och det gör jag också. För de var himla roliga att jobba med.

 

Garbo kom fyra. Vi fick ihop 88 poäng av 100. Det blev ett poängs avdrag för att hon var sen eller sned med nåt i första momentet (protokollen ligger kvar i bilen), ett poängs avdrag på helheten och tio poängs avdrag för att hon ställde sig upp innan sista skylten var klar.

Hon var alert och fin, men sansad. Inte ett ljud gav hon ifrån sig. Men jag blev lite full i skratt när vi ställde upp i starten. För hon la sig ner och stirrade på andra skylten. Precis som om hon skulle köra ett agilitylopp, alltså.

Chaplin var också glad och med, i stort sett hela tiden, och nosade inte på nåt. Men det kändes som att hon inte alltid satte ner rumpan helt, därför gav jag flera dubbelkommandon. Gladast är jag över att hon ställde sig upp när hon skulle, om än mycket snett, vid första skylten.

Hon kom på trettonde plats av 23 startande hundar med 79 poäng. Vi fick en del avdrag för att hon var sen (det var väl då jag kände mig tvungen att ge dubbelkommandon, misstänker jag) och för att kopplet sträcktes flera gånger. Jag måste lära henne att jag kan hålla det i vänster hand. Det går med Garbo, men Chaplin blir i dagsläget sned om jag gör det. Vi fick tre poängs avdrag för att jag vinglade till och tog ett extra steg när jag backade med henne i frontposition. Och så gjorde hon samma sak som Garbo, det vill säga ställde sig upp för tidigt vid sista skylten.

Under normala omständigheter har ingen av dem problem med stadgan när jag går runt dem, men det var ingen direkt trevlig plan som vi tävlade på. Den var sjöblöt och blev snabbt upptrampad.

Själv lyckades jag med konststycket att dratta på ändan under uppvärmningen. Gräset under mig liksom bara släppte från leran och jag vrickade till högerfoten. Det gjorde så klart att jag vinglade mer än vanligt på banan.

 

Att tävla rallylydnad var riktigt roligt. Vi träffade flera agilitybekantingar och stämningen var avspänd. Så vi lär definitivt göra om det.

Jag förmodar att domaren hade valt bort liggmomenten på grund av underlaget. Det känns ju sympatiskt och säger en del om inställningen i den här lite märkliga men trevliga sporten.

Så här såg banan ut.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Garbo, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Godkänd debut på geggig rallybana

  1. graceblogg skriver:

    Vad roligt, grattis! Kul att det gav mersmak.
    Nu får vi också ta oss i kragen och testa rally :0)

  2. Ninni skriver:

    Grattis! Och du, du fåååår ju ge tusen dubbelkommandon om du känner för det, så slipper du att någon av hundarna gör något segt eller snett eller så 😉 Kul att du lägger upp bild på banan också! Jag behöver utan tvekan titta på andra banor när jag planerar vår träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s