Bollnäs – spiken i kistan

Nu skiter jag i det här. För jag har faktiskt tröttnat på agilitytävlandet.

Det var inget fel på arrangemanget i Bollnäs i helgen. Dagarna flöt på fint, funktionärerna var trevliga och kaffet gott. Till och med vädret var utmärkt.

Men när det härligaste på hela helgen var de längre förmiddagspromenaderna, som Malin och jag (med lösa taxar som uppförde sig exemplariskt) tog i motionsspåren ovanför klubbområdet, så är det inte värt det längre.

De flesta banor var urtråkiga. Avstånden var mer än maxade på några (vad domaren än hävdade när jag påpekade det) och hinderhöjden maxad på ett par. Undantagen var Carina Brickmans agilitylagbanor och klass III-agilitybana i söndags.

Att jag nu har tappat sugen helt handlar inte alls om våra resultat (om nån tror det), utan om att jag inte har nåt att tävla för. Det är faktiskt inte ens roligt att tävla i lag längre, trots att jag alltid har älskat det. Dessutom känns det som att jag alltför ofta utsätter flickorna för taskiga utmaningar.

Ändå var jag på tävlingsplatsen i tio timmar i lördags och i nio timmar i söndags. Det får mig inte direkt att känna mig pigg och alert när det är dags för en ny arbetsvecka.

Jag har några småtävlingar kvar i år. Alla i Stockholmstrakten. Och det lär bli sådana som jag håller mig till i framtiden. Tills jag lägger av helt.

Snälla Gunilla lyckades ta några fina bilder på Garbo i lördags:

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bollnäs – spiken i kistan

 1. Mette skriver:

  Tråkigt att läsa, men jag är inte förvånad och jag förstår.

 2. Nancy skriver:

  För mig blev Oxelösund i våras spiken i kistan – det var där det stod helt klart för mig att en väldigt liten mediumhund inte har en chans mot snabba largehundar som tävlar i medium. Men jag ville fortsätta tävla agility – fast på lika villkor – så för mig blev Danmark räddningen, annars hade jag lagt av helt. Nu är ju du väldigt duktig på både freestyle. rallylydnad och viltspår så dina hundar kan få roliga aktiviteter ändå men jag ”kan och vill” bara agility. Men visst är det tråkigt att du, jag och andra som jag känner tappar lusten – våra hundar gör ju inte det!

 3. Ninni skriver:

  Det är trist när det ska bli så, men, jag förstår dig…
  Om du vill får du jättegärna berätta för mig vilka tävlingar du planerar att åka till i Sthlm, så att jag kanske kan komma och titta lite på er. Det hade varit jättekul att se taxar på agilityplanen, jag har aldrig sett det annat än på youtubeklipp 😉

  • Mari skriver:

   Klart att du måste se taxar köra agility i verkligheten, Ninni. 🙂 Garbo är anmäld till Väsby och Nynäshamn. Och jag funderar på att anmäla Chaplin till agilityklasserna i Nacka. Måste bara dit och testa ifall hon överhuvudtaget vill springa på deras grusplan först. Dessutom kommer jag att anmäla båda till DM på Stockholmsavdelningen.

   • Ninni skriver:

    Åh, när är DM? Nynäshamn är lite väl knepigt att ta sig till (jag har inte bil, fast det kanske jag har sagt tidigare), men Nacka är lätt att ta sig till, Stockholmsavdelningen också och Väsby booorde inte vara omöjligt.

 4. Hej! Vad roligt med någon som använder tax till agility och rallylydnad! Är själv uppvuxen med tax, underbar ras! :0) Tråkigt du ska sluta tävla agility! Men förstår, är själv helt nybörjare med agility och inte hunnit med så många tävlingar än. Men på flera av dom tävlingarna så har banorna varit som som klass ll i svårighet. Det är inte roligt när man kommer som nybörjare då har man ingen chans!

  • Mari skriver:

   Ja, Kristina. Svårighetsgraden kan skifta otroligt mycket mellan banor i samma svårighetsklass, beroende på vem som har gjort banan.
   Jag kommer ihåg när Garbo tävlade i klass I, våren 2006. Hennes debutbana skulle ha kunnat klassats som en lätt klass III-bana, definitivt klass II. Så det är inget nytt fenomen.

 5. Mari skriver:

  Ninni – DM är den 14 oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s