Ingen panik

Blir det bra så här? Foto: Eliza KajanusMer panikslagen än så gick det inte att få Garbo att se ut.

Bilden (om det nu blev den som redaktionen valde, jag vet inte än) illustrerar en artikel om tvångsparning, som min kollega Eliza Kajanus har skrivit, i det nyutkomna numret av Hundsport Special.

Jag hade ingen aning om hur flickorna skulle reagera på munkorg. Ingen av dem hade haft nån på sig tidigare. Det varnade jag Eliza för innan bilden skulle tas för ett par månader sen. Men det gick hur smidigt som helst.

Eftersom den ena av de två små munkorgarna som Eliza hade köpt satt rätt bra på Garbo blev det hon som fick modella. Och det var så kul att hon förväntansfull sprang ut i köket och hoppade upp på bordet via en stol, när vi hade kollat de första bilderna i datorn och skulle ta ytterligare några.

Garbo tyckte nog till och med att det var lite för roligt med all uppmärksamhet. För det var helt omöjligt att få henne att se uppjagad och ”tvingad” ut. Till slut drog jag lite lätt i kinden för att få fram ögonvita, men jag tycker att hon ser helt lugn ut i blicken ändå.

Visst, det är himla lätt och går snabbt att jobba med en så foglig hund. Men lite skådespelartalang hade hon gärna fått visa. Just då, iallafall.

I förrgår var jag dock väldigt glad över att Chaplin också är lätthanterlig. För det var inga problem att få i henne vätskeersättningen, trots att den säkert smakade salt.

Redan igår var hon sig själv igen. Tack och lov. Hon får dock nöja sig med skonkost i några dar till. Jag chansar inte. Och både Chaplin och Garbo tycker att den är jättegod.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Garbo, Hundägarfunderingar, Hundjobb. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s