Garbo har inte ont

UltunabesökareFatta hur lättad jag är. Rehab-Kjerstin på Ultuna bekräftade idag att Garbo inte har ont nånstans. Och förmodligen inte har haft det sen hon blev glad igen på Strömsholm.

Kjerstin bad Strömsholm mejla en kopia av Garbos journal. Sen kände hon igenom varenda detalj på taxkroppen, mätte, testade reflexer och antecknade. Kollade noga hur hon rör sig och lyssnade på min beskrivning av vad som har hänt.

Precis som Karin igår ansåg Kjerstin att det troligaste var att Garbo hade en disk som tryckte på nerverna, för att den gled uppåt och/eller buktade utan att ytterhöljet gick sönder.

Om jag har fattat det hela rätt var det bra att jag agerade så snabbt som jag gjorde. För eftersom Garbo inte rörde på sig blev inte disken utsatt för tryck, vilket kunde ha fått ytterhöljet att brista. Sen kan Garbo ha slappnat av i min famn efter undersökningen (kanske för att jag gjorde det när vi äntligen hade fått komma in till veterinären). Och när musklerna blev mjuka kan disken ha glidit tillbaka i rätt läge, vilket gjorde att smärtan försvann.

Nu gäller det att se till att vi inte får nåt bakslag. Om vi klarar det tycker Kjerstin att jag redan om en vecka ska börja låta Garbo få ta några fem-tio minuter långa koppelpromenader per dag (veterinären som ordinerade tre veckors strikt burvila visste ju inte att Garbo skulle bli symtomfri så snabbt som hon blev). I övrigt ska mitt lilla hjärta hållas lika stilla som nu och fortsätta att få Metacam.

Vi ska tillbaka till Ultuna om två veckor, så att Kjerstin får känna på henne igen. Förhoppningsvis kan vi då gå vidare med mer rehab.

Detta inlägg publicerades i Garbos diskbråck. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Garbo har inte ont

 1. Åsa skriver:

  Härlig läsning på fredagkvällen. Så glad för din skull och för Garbos så klart. Kram på er.

 2. Gunilla Maxén skriver:

  Vad skönt att det gått tillbaka. Hoppas att disken håller sig i läge nu, så hon blir sitt vanliga jag.

 3. Anneli & Maya skriver:

  Vilken lättnad. Vad glad jag blir för er skull. (Hurra! – var min första reaktion på rubriken. 🙂 )

 4. Karin MD skriver:

  Å vad skönt! Håller tummarna för att det fortsätter så här.

 5. Anita skriver:

  Jag sprang en hel del hos Kjerstin under förra vintern. Hon är fantastisk! Kunnig och så mån om både sin patient och patientens ägare. Det är otroligt jobbigt när ens hund har ont, då är det skönt att träffa såna som Kjerstin som ger tips om hur man kan underlätta sin hunds återhämtning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s