Metacam mot själslig smärta

Egentligen var jag väl inte klok. Men jag tog vår 15 minus är väl inget?vanliga tvåtimmarspromenad runt Ulvsundasjön med Chaplin igår. I typ 15 minusgrader.

Inga problem, tyckte Taxpyret, och knallade på. Ända tills vi var tvungna att gå över en gata, vill säga. Det där jäkla vägsaltet kan man ju bli tokig på. Som tur är så är hon inte tung att bära en kort sträcka.

Under promenaden passade jag på att lyssna på några av veckans radiomåsten. Bland annat Spanarna. Och Per Naroskins spaning var verkligen som ett slag i magen. Jag kunde inte tänka på nåt annat än stackars Garbo, som låg ensam hemma i sin bur.

Naroskin hade läst om några nyligen gjorda psykologiska studier. Till exempel har forskare med hjälp av MR kunnat konstatera att människor som blir utstötta och känner sig bortvalda blir så illa berörda att samma centra i hjärnan aktiveras som vid fysisk smärta. Själens och kroppens smärta är alltså samma.

Som om jag inte redan hade sjukt dåligt samvete. För precis som vi människor så är ju hundar sociala varelser. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur sårad Garbo har känt sig under de senaste två veckorna. Men gissa om jag är glad att jag flyttade ner madrassen på golvet så att hon åtminstone kan sova med mig och Chaplin.

Dessutom berättade Naroskin att man nu har bevisat att värktabletter faktiskt lindrar även själslig smärta. Så tack och lov att Garbo käkar Metacam. Kanske har den gjort henne något mindre plågad. I själen.

Detta inlägg publicerades i Garbos diskbråck. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Metacam mot själslig smärta

  1. Karin MD skriver:

    Du borde ju verkligen hitta en vagn så att hon kan följa med på promenader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s