Jäkla försäkringsvillkor

Receptet130 spänn tog veterinären på Strömsholm för att skriva ut det här receptet. Och att den kostnaden var specificerad på kvittot har ställt till det för mig ekonomiskt.

När jag hade skickat in kvittot från Strömsholm plus apotekskvittot och kvittona för de båda rehabbesöken på Ultuna fick jag nämligen ett brev från mitt försäkringsbolag där det står att jag än så länge inte får ut ett öre från försäkringen.

Jag bytte försäkringsbolag i höstas. Från Folksam till Optimal, för att jag tyckte att det sistnämnda bolagets villkor lät lite bättre för en äldre hund.

Med dubbel veterinärvårdsförsäkring hos Optimal skulle självrisken vara 1700 kronor plus 20 procent av den överstigande kostnaden under en period på 365 dar. Försäkringen skulle täcka till exempel max
5 000 för MR, max 5 000 för rehab och max 2 000 för av veterinär ordinerad medicin.

Besöket på Strömsholm gick på 1705 kronor, medicinen drygt 200 spänn och för besöken på Ultuna har jag hittills betalat cirka 1400 kronor. Så jag förväntade mig att få ersättning för 80 procent av kostnaden för medicin och rehab.

Anledningen till att jag inte får nån ersättning är alltså att 130 av de 1705 kronorna som jag betalade på Strömsholm räknas som en administrativ avgift. Och sådana ersätter inte försäkringen. Dessutom krävs det att jag har kommit upp till självriskgränsen för veterinärvård för att få ersättning för medicin och rehab.

Jag har ingen erfarenhet av hur sånt här funkar. Diva opererade visserligen tonsillerna och hade några infektioner, men det är länge sen. Och varken för Garbo eller Chaplin har jag behövt utnyttja försäkringen.

Men håll med om att Optimal, och säkert andra försäkringsbolag(?), resonerar märkligt.

För att kunna ge Garbo den behandling som veterinären anser att hon behöver måste jag ge henne receptbelagd medicin. Och för att få köpa medicinen och kunna kräva ersättning för den måste jag ha ett recept skrivet av en veterinär. Ändå räknas inte receptskrivandet som att veterinären har undersökt, behandlat eller vårdat Garbo.

Detta inlägg publicerades i Garbos diskbråck. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jäkla försäkringsvillkor

  1. Ninnie skriver:

    Mycket märkligt och bra att veta, tack! Rapportera gärna hur det går framgent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s