Flickans fina flick

Det har känts som en evighet. Men det var ”bara” fyra månader sen jag tävlade agility med nån av flickorna senast. Nästan på dagen till och med.

Och det var faktiskt roligt att köra Chaplin på Botkyrka BK i söndags. Riktigt roligt, trots att banorna var alldeles för raka för vår smak. Främst för att det lilla pyret lyckades få ett bra flyt. Även i hopploppet. Anledningen var, så klart, att hindren var 25 cm höga.

Vi har endast kunnat träna fem korta pass sen Garbo fick klartecken att sätta igång igen. Med Chaplin har jag mest repeterat hindersug och -säkerhet, och i stort sett ingen handling. Det märktes.

Hon var inte med på noterna i alla svängar. Framför allt för att hon tog sikte på hinder som hon inte skulle ta, när jag inte indikerade i förväg att hon skulle svänga. Och jag är så klart skitglad över att hon tog för sig, med tanke på att hindersug aldrig har varit hennes starka sida.

Snopnast av allt var att hon, snabbt som fan, smet in i första bästa tunnelhål när jag sa ”genom” i agilityklassen. Att det innebar att hon flickade spelar ingen som helst roll. Hon slängde sig ju mot en tunnel.

Så även om vi inte har tränat flitigt på mycket länge, tycks all min tunnelträning till slut ha gett resultat. Jag kan knappt bärga mig förrän jag får underhålla den.

Annons
Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flickans fina flick

  1. Åsa skriver:

    Kul att se er på banan igen. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s