Fredagsmys

Det finns definitivt sämre ställen att ha fredagsmys på än i skogen. Så ikväll tog Gunilla och jag våra flickor och åkte till Rävslingan. Det var vi helt ensamma om att göra, vilket var skönt.

Olika intressen

Chaplin rejsade runt en del. Men kom faktiskt så fort jag ropade, även när hon var en bra bit bort. Och när hon väl var hos oss passade hon på att ägna sig åt en annan favoritsysselsättning – att rulla sig.

Garbo gjorde allt för att hålla koll på sin boll. Men det var inte så lätt, för den där valpen Tesla är en riktig retsticka. Och omöjlig att hinna med, för en dubbelt så tung åttaårig taxmadam med hälften så korta ben. Jäklar, vad de sprang!

Blixten TeslaRetstickan Tesla

Vi passade också på att träna uppletande. Det var ett tag sen och är så himla roligt. Och så kunde jag låna Gunillas föremål, vilket visade sig vara nyttigt för Chaplin.

Båda flickorna var riktigt duktiga. De sprang förhållandevis rakt och sökte vindvittring, istället för att börja spåra i avvallningen. Och när Chaplin väl hade hajat att hon skulle ta föremål som inte bara doftade av mig, gjorde hon det utan att tveka.

Tjoho, sa ChaplinDet var länge sen, sa Garbo

För Tesla, sex månader på söndag, var det premiär. Och när hon och Gunilla har tränat lite mer apportering kommer det säkert att gå jättebra, för Tesla förstod direkt att hon skulle leta upp leksaken.

Även Roxa, som håller på med rehab efter en bogledsoperation, fick göra ett par korta och enkla uppgifter i koppel. Hon får inte promenera några längre stunder eller vara lös än så länge. Men eftersom Gunilla bär henne i ryggsäcken kan hon följa med och gå lite då och då.

Tesla och Gunilla

Taxflickorna tyckte dock att det var helt meningslöst att även pappisarna skulle få göra nåt. Att vänta är nämligen inte deras melodi.

Inget är som väntans tider

Annons
Detta inlägg publicerades i Promenader, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s