Agilitydrabbad igen

Garbo på Bergslagsveckan. Foto: Mette BjörneAgility är för jäkla roligt. Det går inte att förneka. Även om jag till och från försöker.

Chaplin och jag tävlade i Jönköping i söndags. Vi diskade oss i båda agility-loppen. Men det gjorde absolut ingenting.

Den första disken berodde nämligen på att hon i en tunnel fick se balansen och inte kunde hålla sig. Så istället för att svänga tillbaka mot mig när hon kom ut ur tunneln var hon liksom bara tvungen att ta omvägen via balansen.

I den andra klassen blev hon stressad och sket i sista porten i slalom, när jag sprang före för att inte bromsa henne med ett framförbyte senare i banan. Men jag har inte tränat så mycket på att springa före medan hon gör klart slalom, inser jag. Utan mest på att kunna vara långt ifrån henne i sidled. Det brukar hon därför fixa bra.

Att vi diskar oss för att Chaplin slänger sig iväg mot hinder eller för att hon vill springa fortare – det kan jag verkligen leva med. Det är bara att träna på att få läget under kontroll. Chaplin är ju iallafall supermotiverad nu.

Ikväll hade jag inte alls tänkt träna agility, utan freestyle. Vilket jag också gjorde. Men när jag var klar så hade en av träningsgrupperna på Stockholmsavdelningen precis tränat klart på en hoppbana och jag blev så himla sugen…

Det var nog tur. För jag insåg att Garbo och jag behöver köra några banor innan vi ska tävla nästa vecka. Kombinationer i all ära, men det där med tajmingen på hela banor är verkligen en färskvara. Och för oss hade det hunnit gå fyra och en halv månad sen senast.

Första varvet var jag därför rejält ringrostig, för tidig ibland och för sen på andra ställen. Så stackars Garbo blev lite förvirrad. Men redan andra varvet gick det bättre och tredje riktigt bra.

Även Chaplin fick köra ett varv. Allt funkade inte perfekt. Men hon sprang på jättefint och var precis lika glad och lycklig som Garbo.

Själv kände jag mig gråtfärdig när jag gick av dem på Järvafältet efteråt. Vilka fantastiskt härliga agilityhundar jag har. Och att jag skulle få känna den känslan och det samspelet med Garbo igen. Det trodde jag inte för några månader sen.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Garbo, Tävlingar, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Agilitydrabbad igen

  1. jessicas1980 skriver:

    Härligt & höra om att ni kör agility igen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s