Att sova eller inte – det är frågan

Garbo och jag är tillbaka, även på tävlingsplan.

I helgen körde vi sex lopp. Och jag vet inte riktigt vad jag ska dra för slutsatser av den erfarenheten.

När Malin och jag kom till Hofors BK strax före åtta i lördags morse hade jag inte sovit på flera dygn. Jag var i slutproduktionen av två tidningar och hade varit dum och tackat ja till alldeles för många översättningar samtidigt. Så marken gungade när jag gick banorna och min reaktionsförmåga var lika med noll.

Garbo kändes okej, även om hon först var lite osäker på om det verkligen var hon som skulle få köra. Loppen gick så bra att vi lyckades nolla alla tre och jag tänkte att hon nog börjar åldras lite. Jag hann liksom med och hon tog inte så många egna initiativ.

När vi hade kört våra lopp letade vi upp vårt boende och sov några timmar, innan Malin fick liv i mig så att vi kunde åka och handla mat. Den lämnade vi i bilen medan vi tog en kvällspromenad med hundarna. Promenaden blev inte så lång, för efter kanske 400 meter upptäckte Malin att hon saknade både sin mobil och bilnycklarna.

Panik! Vi gick de 400 meterna fram och tillbaka hur många gånger som helst. Men några bilnycklar hittade vi inte. Mobilen låg dock i bilen.

Det hela slutade med att vi fick ta en taxi till tävlingsplatsen på söndagsmorgonen, eftersom ingen som vi kände skulle ha fått rum med två vuxna, en bebis, fyra hundar och en stor barnvagn i sin bil. Och Malins stackars pappa fick köra de 22 milen från Stockholm med extrabilnyckeln, som han efter mycket om och men lyckades lokalisera.

Jag, som nu hade sovit en natt, tänkte att nu jäklar ska vi se vad Garbo och jag lyckas åstadkomma idag. På lördan hade vi hamnat precis utanför pinnplats i ett agilitylopp och vi var nära även i det andra. Och i hoppklassen hade vi klarat referenstiden.

Tjena! Det var ju inte bara jag som äntligen hade sovit en natt, utan även Garbo. Och hon kändes helt plötsligt tre år yngre och en aning mer wild and crazy än på lördan. Hon tvekade inte det minsta om att det var hon som skulle köra och att nu jäklar gäller det att ta egna initiativ. Det resulterade i tre diskade lopp.

Resultaten berodde inte alls bara på Garbo, utan även på att jag valde att experimentera några gånger. Fast det visade sig att ”ut”-situationerna var lite väl svåra. Jag har nämligen inte tänkt på att lägga in fällor i hög fart i träningen.

Dessutom blev jag överladdad när jag på söndan var mer pigg och alert. Jag glömde både att använda små bokstäver och att anpassa mig efter situationen. Jag hade alltså mer närvaro i loppen när jag var utmattad än när jag hade fått sova. Hm…

Här är vårt första agilitylopp. Jag experimenterar med ”ut” och är för sen med mitt kommando. Dessutom är Garbo helt inställd på gungan när hon kommer ur tunneln. Men vi slapp få fel. Och kolla hur fint hon lyssnar efter balansen.

 

I hopploppet blev jag förvånad över Garbos tajta sväng i sista serpentinen. I såna lägen, när hon är inställd på att gå i mål, kan såna svängar bli stora för oss. Och förmodligen är det därför som jag är ett par steg för sen när Garbo landar. Vi krockade nästan.

 

I det här agilityloppet är jag väldigt nöjd med min egen insats. Jag skiftar precis som jag ska mellan stora och små bokstäver, så Garbo svänger där jag vill och förstår hela tiden vad jag menar.

Detta inlägg publicerades i Agility, Filmer, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att sova eller inte – det är frågan

  1. toktassarna skriver:

    Känns lite jobbigt att behöva ha som uppladdning att vara vaken flera dygn innan varje tävling! Men härligt att ni är tillbaka!

  2. Ulrika skriver:

    Härligt att ni är tillbaka på banan.Och att Garbo har blivit bra i sin rygg!!!!

  3. Åsa skriver:

    Snygga lopp! Ser så enkelt ut, hur svårt kan det vara liksom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s