Inte så träningssugna taxar

Taxklubbens ungdomslägerDe hade det förstås inte lätt. Varken de 19 förarna eller de 15 taxarna, som jag idag ägnade eftermiddan åt att försöka lära lite agility, på Taxklubbens ungdomsläger på Öster-Malma.

Inga av dem är vana att träna, störningarna var många och solen stekte. Men det gick iallafall lite lättare när jag tog fram köttbullar och skinka, istället för det doftlösa godiset som barnen hade att erbjuda.

Taxarna var för sköna och tyckte inte att några hinder var konstiga, läskiga eller liknande. De flesta förstod bara liksom inte vad det hela skulle vara bra för.

Charmigast var strävhårstiken som, efter att ha gått längst ut på gungan några gånger och fått skinka för besväret, skulle visa vad hon hade lärt sig. Jag blev så klart glad och jublade när hon lyckades, vilket hon tyckte var så roligt att vi hade värsta pusskalaset innan jag hissade ner henne.

Hanen på bilden heter Danielsson. Han var nog den enda av taxarna som kunde gå lös och följa sin förare. Och det där med agility måste de ha tjuvtränat på. För de var riktigt duktiga.

Efteråt hängde jag och mina flickor med hela gänget och badade. Det är verkligen himla fint på Öster-Malma och det verkar vara den perfekta platsen att förlägga ett taxläger på. Till och med middan var god.

Detta inlägg publicerades i Agility, Kurser, Taxar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte så träningssugna taxar

  1. toktassarna skriver:

    Danielsson ❤ 😀 Här i stan har vi Jonsson och Nilsson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s