Roligt med rally även i regn

Nöjda rallyekipage

Så här nöjda var Ulla, jag och våra väninnor efter Specialklubben för rhodesian ridgebacks rallytävling i Almare, Stäket, idag. För Chaplin kom sjua med 90 poäng, Piwi trea med 97, Garbo tvåa med 99 och Lucy vann med full pott. Och några timmar tidigare kom Gunilla och Roxa på delad andra plats i nybörjarklassen med 92 poäng.

Fast egentligen höll det på att inte bli nån tävling för vår del. Det regnade redan innan vi åkte hemifrån. När vi var på E4:an vräkte det ner så kraftigt att det inte gick att köra fortare än 50 km/h och jag var på väg att vända. Men jag tänkte: ”Jag kan lika gärna åka hela vägen och fota av banan, så får vi nåt att träna på.”

”Tror inte det”, var alltså det första jag sa när jag träffade Ulla och Gunilla på parkeringen. Det regnade fortfarande och jag visste inte ens om jag skulle få ut flickorna ur bilen. Men eftersom regnet ändå hade lättat en del så anmälde jag oss och gick banan.

Vilken tur. För Chaplin överraskade och fixade regnet, trots att det i stegen bakåt till och med regnade rakt i ögonen på henne. När det var Garbos tur gjorde regnet ett uppehåll, så hon lyckades jaga upp både mig och sig genom att gå längre och längre fram.

Där ser man. Visst vet jag att taxarna tycker att rally är askul. Men jag trodde faktiskt att regnet skulle dämpa dem. Jag ser dock på filmerna att svansarna går som propellrar, som vanligt.

Banan var rätt lätt. Det svåraste var att komma ihåg att fortsätta språng marsch genom flera skyltar. Dessutom var vi så klart mycket tacksamma över att den inte innehöll några liggmoment.

Rallylydnadsbana fortsättningsklass

Annons
Detta inlägg publicerades i Chaplin, Filmer, Garbo, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s