Garbo leder Pytteligan

Ställningen i Pytteligan efter andra deltävlingenSå här ser ställningen ut efter andra deltävling i SAgK:s Pytteliga. Garbo vann igen, trots att hon svängde åt fel håll efter hinder 6 och fick en lite vid sväng efter hinder 12, vilket uteslutande berodde på min dåliga handling.

Taxfröken gick alltså bra i går kväll. Framför allt är jag glad över att hon satte den svåra slalomingången självständigt och klockrent. Det var det som gjorde att vi vann.

Jag hade dock inga som helst illusioner om att Chaplin skulle klara den. Vi har inte hunnit fortsätta vår nya slalomträning sen i lördags. Och för den delen går det så klart inte så fort att få resultat. Men målet med träningen är faktiskt att hon en dag ska klara exakt såna här ingångar.

Bana Pytteligan andra deltävlingen

Precis som banskissen visar så var hunden verkligen tvungen att kunna hitta rätt port om man lät den sköta sig själv, för vägen blev inte helt rak. Alternativen var att hjälpa hunden genom att dra med sig den åt vänster, eller försöka hinna ett framförbyte.

Det sistnämnda vägrade jag att göra, eftersom det inte gick att undvika att det blev rejält S-format. Så Chaplin drog jag med mig. Lite för långt, förstås. Hon gick in i första porten bakifrån. När hon på grund av min reaktion fattade att det blev fel, gjorde hon som vanligt och bara stannade och tittade förvånat på mig.

I övrigt gick Taxpyret finfint och fick bättre väg än Garbo. Framför allt är jag supernöjd med push-serpentinen på 12:an. Chaplin är så himla duktig på just serpentiner. Dessutom pinnade hon på bra, eftersom hindren var 18-20 cm höga.

Nu längtar vi till den 19 oktober, då finalen går. Fast så där jättespännande lär den ju inte bli. Hi, hi…

Detta inlägg publicerades i Agility, SAgK, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Garbo leder Pytteligan

  1. Pingback: Garbo – pyttemästare med maxpoäng | Allroundtax blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s