Inga banor för en dvärgtax

Härlig dag idag, även om den började med att jag försov mig. Så det var på håret att jag hann till min första banvandring på Nacka BK.

Chaplin gjorde dock ett okej nollat lopp, som räckte till en femte plats.

Banorna var inte direkt vad jag hade drömt om. Lite för raka för oss och med maxade avstånd mellan hindren. Ingenstans att tjäna in tid för en dvärgtax, med andra ord. Och även om inte hindren var maxade gjorde underlaget att de såg väldigt höga ut (vilket de också var) för Chaplin, som började taxera när hon var på väg rakt mot dem.

I hopploppet fick Chaplin ta den korta och svårare vägen till slalom. Jag serpentinade, men det gick inte alls. Chaplin gick in i andra porten. Och sen lugnade jag mig inte, utan hamnade för långt fram i början av upploppet. Det fick mig att göra ett för tvärt bakombyte, vilket ledde till att Chaplin sprang förbi ett hinder.

Garbo fick köra den avslutande öppenhoppklassen. Och ja, jag var tyvärr mig lik. Lärde mig inte ett piss av mitt tidigare misstag, utan gjorde exakt samma tvära bakombyte med Garbo som med Chaplin på det identiska upploppet. Så kan det gå.

Efteråt åkte jag och kollegan Robban, som var på studiebesök på tävlingen, till Hellasgården och gick en femkilometersrunda. Chaplin var supernöjd, för hon lyckades hitta en badplats där hon roade sig en stund.

Pricken över i:et blev grillmiddan som Robban och jag avslutade dan med i trädgården vid Brostugan på Kärsön. Flickorna höll oss förstås sällskap.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s