RLD F till båda taxflickorna

Hur mycket kan en upphetsad dvärgtax nysa och snörvla egentligen? Det kan man fråga sig efter Chaplins fortsättningsrunda på Norsborgs Lokala Kennelklubb idag. Jag trodde aldrig att hon skulle sluta och efteråt frågade folk om hon var sjuk.

Å andra sidan kändes hon fin. Hon var otroligt glad och med. När hon inte snörvlade, vill säga. För simultankapacitet är inte riktigt Chaplins starka sida.

Garbo var också aningens överladdad och gav i sin tur ifrån sig ett par skall. På filmen ser jag att även hon nyser till några gånger, men det var inget som störde mig under rundan.

Däremot störde det mig en hel del att jag mitt i första skylten, ”åttans frestelse”, insåg att jag gick fel väg. Trots att jag vet att det är domaren som bestämmer var man ska gå in och ut bland koner och frestelser, så har jag alltid tränat på att gå in till höger om första konen. Precis som i slalom i både agility och rally, alltså.

Antagligen slappnade jag av, efter att jag hade kört Chaplin och insett att vi inte fick så många poängs avdrag. Så jag gjorde ”som vanligt” när jag körde Garbo, trots att vi under banvandringen fick noggranna instruktioner om att gå in till vänster om första konen. Otroligt klantigt.

Dessutom blev jag återigen stressad av att Garbo hamnade längre och längre fram. Vinklarna blir asdåliga då. Men jag vet inte hur jag ska få ordningen på det, förutom att vara jättenoga med var jag placerar mina belöningar. Och det tycker jag faktiskt att jag är.

Jag gillade verkligen banan. Första intrycket var att den var lång och ganska svår. Men efter banvandringen analyserade jag vad vi förväntades göra. Och det kändes som att det fanns en röd tråd i skyltarna. Det gjorde det lättare att komma ihåg dem.

Banan innehöll inga liggmoment och inga frontpositioner där hunden först skulle sitta i fotposition. Däremot massor av vinklar åt olika håll, där hunden alltid skulle sitta. Vid en av vinklarna skulle den dessutom kallas in.

Framför allt var det kul att äntligen få köra ”åttans frestelse” på tävling. Jag har tränat en del på den och det har gått riktigt bra, även när jag har kört med favisgodis och andras leksaker. Hur flickorna skulle reagera på tävling hade jag dock ingen aning om. Men Chaplin gick precis lika fint som Garbo och sneglade inte ens på ”frestelserna”. Kul!

Rallylydnad fortsättningsbana

Så nu är det dags att träna högerhandling ordentligt. Garbo började jag med i vintras, men jag har inte kommit till skyltarna än. För Chaplin är det helt nytt.

Det jag fasar mest för i avancerad klass är dock honnören. Hur sjutton ska jag få Garbo att vara tyst och Chaplin att inte byta position?

Annons
Detta inlägg publicerades i Filmer, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till RLD F till båda taxflickorna

  1. Paola Oscarsson skriver:

    Chaplin är ju hur duktig som helst! Underbart att se! 🙂

  2. Paola Oscarsson skriver:

    Ursäkta, jag menade förstås Garbo.. Upptäckte sen filmen med Chaplin..
    Du måste lägga ner otrolig mycket tid, säger jag bara. De är ju helt bedårande att se på när de jobbar. Härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s