Rolig hopptvåa

Av flera anledningar bytte jag klubb för en månad sen. Till Solna-Sundbybergs BK. Och igår var jag äntligen med på den gemensamma banträningen som brukar vara varje onsdagskväll.

Vi körde den här alldeles utmärkta och roliga hoppklass II-banan, av Åsa Wrede.

Åsa Wrede-bana

En sak som jag gillar är att banan går att handla på olika sätt. Jag testade några varianter och kan faktiskt inte säga att nån var bättre än nån annan.

Jag bakombytte 3-4 (en del bytte framför 2-3, men det hade gett taxarna en sämre väg in i rätt tunnelhål vid 4 eftersom mina framförbyten är så långsamma, och man hade ju ändå inte bråttom till 5) och kunde sen välja att framförbyta 7-8 eller serpentina 8. Det sistnämnda var enklast, eftersom jag slapp snurra.

Sen kom vi till en lite knivigare passage, hinder 10-13, som jag högerhandlade.

Chaplin tog först 12 från fel håll, men det var för att jag visade fel. Sen tror jag inte riktigt att hon såg 13 när jag klämde i med ”runt”, gjorde ett snabbt framförbyte och stack för att hinna serpentina 15. Andra försöket gick dock mycket bra. Likaså när jag valde att fortsätta högerhandla 13-16 och bakombytte 16-17.

Slalomtokiga Garbo hade jätteproblem att ens se 13. Jag vet inte hur många gånger som hon drog till slalom efter 12 när jag skulle framförbyta 13-14. Men jag riktade mig nog inte tillräckligt tydligt mot 13. När väl slalomfixeringen hade släppt funkade dock båda handlingsalternativen bra med henne också.

Anledningen till att vi körde en klass II-bana av just Åsa var att flera av mina klubbkompisar ska tävla för henne på lördag. Önskar att jag också skulle göra det, trots att jag kände mig jäkligt less på agilitytävlandet när jag åkte hem från Katrineholm i söndags. Alla hinder där var maxade och Chaplin kom av sig helt efter att ha rivit första hindret i agilityklassen.

Men jag ska faktiskt – hör och häpna – vara agilityinstruktör på ett hundungdomsläger i Kyrkekvarn utanför Mullsjö i helgen. Återkommer om det nästa vecka.

Detta inlägg publicerades i Agility, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rolig hopptvåa

  1. Åsa skriver:

    Haha, kul att läsa! Undrar om de hittar några likheter till morgondagens banor då… Du får återkomma med rapport om det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s