Agilityläger med hundungdomar

Hela lägergängetDet här är hela gänget som var på Sveriges Hundungdoms agilityläger i Kyrkekvarn utanför Mullsjö förra helgen.

De tio klass I-ekipagen fick lite tips och tankar av mig. Och Eva Marie tränade de lika många klass II- och III-ekipagen och föreläste om tävlingspsykologi på lördagskvällen.

Jag håller extremt sällan kurs. Det är liksom inte min grej. Antingen känner jag mig otillräcklig, eller så blir jag frustrerad över att kursdeltagarna inte tränar mellan kurstillfällena så att vi kommer vidare. Men det sistnämnda behövde jag ju inte oroa mig för den här gången.

Det svåraste var istället att planera övningarna, eftersom jag inte visste var jag skulle lägga ribban. Och det blev så klart inte riktigt som jag hade tänkt mig. Dessutom hade deltagarna lite olika önskemål om vad de ville göra. En klar fördel var dock att det i min grupp bara var small- och mediumekipage.

När helgen var över hade iallafall jag haft det roligt, inte minst på grund av att deltagarna var både duktiga och superambitiösa. Och trots det kändes det faktiskt som att jag lyckades förmedla några av mina tankar kring handling och vikten av att utbilda sin agilityhund.

Men jag har aldrig varit på ett hundläger med så mycket mat. Deltagarna åt och fikade och åt och fikade. Helt otroligt. Jag fick förklarat för mig att hundungdomsläger tydligen brukar kallas ”fat camps”. Så även jag lärde mig nåt nytt.

Detta inlägg publicerades i Agility, Kurser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s