Garbo klubbmästare i SoSu

KM-vinnarna i agility SoSu BK 2013Jag förmodar att det inte var mer än rättvist att Garbo blev klubbmästare i small i SoSu BK idag. Chaplin lyckades ju bli det i SAgK i juni.

Stackars Garbo hade dock lite otur i den inledande agilityklassen, där vi hade startnummer 1. För när vi kom till slalom stod nummerskylten kvar vid första pinnen, så hon blev helt ställd och vi fick omlopp. Det körde vi direkt och lyckades återigen nolla fram till slalom. Sen snubblade jag på en tunnelsäck och Garbo, som tittade till på mig, råkade passera första porten.

I övrigt gick hon som en liten klocka. Det var så himla skönt, eftersom det blev ett missförstånd i varje klass på DM på Danderyd-Täby igår. Garbo, som tävlade sitt åttonde och deltog i sitt nionde DM (hon var föråkare 2005 eftersom hon var för ung), var helt enkelt lite överladdad. Det var mitt fel. Vi har tränat alldeles för lite agility på sistone.

Även Chaplin var överladdad i första loppen både igår och idag. Dessutom var jag nog aningens felplacerad, vilket Garbo fixar mycket bättre. Men de två sista loppen fick Chaplin och jag till okej. Det svajade bara till på ett ställe i varje bana och det var när det var långa avstånd till hindren som hon skulle ta. Igår började jag gena lite för tidigt och idag låg jag efter. Trots det lyckades Chaplin komma trea på KM. I agility, alltså.

Under eftermiddagens KM i rally på SoSu var hon inte alls med på noterna och höll inte ihop. Hon tänkte mer på att hon ville ha belöningar än på att göra som jag sa, vilket var inte så lite frustrerande. Trots det fick hon faktiskt ihop 90 poäng.

Garbo å andra sidan kändes fin, förutom i åttans frestelse. Där fick hon helt plötsligt för sig att vi skulle göra en livsfarlig förbudsövning (misstänker jag), så hon bara stannade och såg lidande ut och tyckte att vi skulle hoppa över den ”hemska” skylten. Efter lite övertalning fick jag till slut med mig henne. Hon råkade också nudda en skylt och jag tror att hon satt snett i nån frontposition, så hon slutade som fyra med 95 poäng.

KM-banan. Domare: Aase Tronstad

Ju mer tant Garbo har blivit, desto fjompigare manér har hon fått. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt dem. Hon kan till exempel bli så där knepig i långsam marsch också, tycka att allt är obehagligt och bara vägra gå. Men idag var hon iallafall inte explosionsfärdig och gick längre och längre fram i fotposition, vilket förmodligen berodde på att hon var lite trött.

För inte nog med att jag och flickorna har hunnit med både ett DM och två KM denna sköna och soliga helg. Gårdagseftermiddagen ägnade vi oss åt freestyle- och heelworkträning. Vi måste liksom få ihop detaljerna till hela program nu. Om mindre än en vecka är det dags för tävling.

Detta inlägg publicerades i Agility, Rallylydnad, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s