Fler freestylemeriter till flickorna

Vilken heldag vi hade igår. Den lär iallafall inte jag glömma i första taget.

Chaplin erövrade freestylediplom i klass I och Garbo lyckades fixa två uppflyttningsresultat i debuten i heelworkklass I.

Det var Köpings HU som arrangerade dubblerad klass I i fina Kungsörs Hundarena.

Som vanligt gick programmen långt ifrån perfekt. Men så är det med hundar. Och mina är inte direkt några maskiner. Bara det att kliva direkt in i hallen och sätta igång och köra är svårt. Vissa av oss måste ju liksom landa i miljön först.

Det som förvånade mig allra mest var att Chaplin lyckades komma tvåa bland trettio startande hundar. Så jag känner mig allt lite stolt över oss. Och en av domarna tycks ha gillat både starten och slutet till max.

I andra freestyleettan valde jag att träningstävla och belöna. Det kändes som att jag fick mer valuta för de 170 kronorna i startavgift på det sättet. En investering inför framtiden, helt enkelt. Och bolljakten uppskattades definitivt av pyret.

Jag är glad att jag impulsköpte ett pärlhalsband till Garbo i fredags. Tycker liksom att det blev pricken över i:et och gjorde henne lite mer glamourös.

Däremot är jag så klart missnöjd med att vi är sena i vår tajming till musiken. Och framför allt över att jag har missat att träna ”tittut”-positionen i slutet i klänning. Garbo är inte förtjust i att gå mellan mina ben huvud taget och när jag hade klänning vägrade hon helt att röra sig. Jag tror iallafall att det var därför som slutet strulade så i båda starterna.

Så fort vi hade tävlat klart bytte jag kläder och sen rivstartade vi med siktet inställt på finalen i Pytteligan i Solna, typ 14 mil därifrån. Det gick undan, vill jag lova. Vi hann precis till banvandringen.

Några domaromdömen om Garbos heelworkprogram har jag därför inte sett ännu. Men jag misstänker att de hade överseende med ”tittut”-strulet för att hon jobbar självständigt i positionerna i övrigt. Och för att Garbo ser lika glad ut som Chaplin. Sånt tycks nämligen ge pluspoäng.

Själv är jag himla nöjd med koreografin i vårt lilla heelworkprogram. Tycker att det är precis lagom långt och avancerat.

Detta inlägg publicerades i Chaplin, Filmer, Freestyle, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fler freestylemeriter till flickorna

  1. Stort grattis till gårdagens fina resultat!

    Tyckte ditt och Garbos HTM-program var jättefint! Intressant och roligt att titta på eftersom du lagt in en del freestyle i det 🙂

  2. Arlo o matte skriver:

    Grattis till så fina resultat! Kul att träffas igår! Speciellt roligt är att se taxar i sådana här sammanhang, tycker jag! Jag läste fler inlägg och lärde mig något nytt: pytteligan och pyttemästare…vilka underbara begrepp!

  3. lisa skriver:

    men åååh guud vilket roligt o sött freestyle program!! Kvällens höjdpunkt !! Jätteroligt att se en tax på freestyleplan, o duktig du är ! Skrattade genom programmet, jättesött 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s