Garbo – pyttemästare med maxpoäng

Pyttemästare 2013

Vinnaren i Pytteligan 2013 blev, inte särskilt överraskande, Garbo.

När vi åkte från freestyletävlingen i Kungsör igår eftermiddag visste jag att Garbo bara behövde starta för att vinna. Vi hade redan 200 poäng efter de båda tidigare vinsterna i cupen. Den som låg tvåa hade 100. Och även om man diskar sig får man 1 poäng, för att man deltar.

Men min rutinerade stjärna skötte sig långt över förväntan, med tanke på stressen och åtminstone min trötthet, och lyckades vinna även den tredje deltävlingen. Därmed fick hon ihop 300 av maximala 300 poäng i cupen.

Också denna pyttebana, med låga hinder och tajta avstånd, var rolig att köra. Finalen gick alltså på en agilitybana. De tidigare deltävlingarna har gått på hoppbanor.

Finalbanan i Pytteligan

Det som oroade mig mest inför Garbos lopp var kontaktfältet på balansen, på grund av svängen till hinder 4 direkt efter. Det är i exakt såna situationer som Garbo har fått sina få kontaktfältsfel, för att hon har genat. Men hon skötte sig så fint, så fint. Dessutom fick hon en tajt väg till tunneln direkt efteråt när jag bakombytte. Och trots att jag låg efter vid både hinder 11 och 14 lyssnade hon perfekt på mina ”runt”-kommandon.

Chaplin tog hinder 11 från fel håll, eftersom jag låg åtminstone ett steg för långt bak. Dessutom kom hon ur säcken åt fel håll. Jag vågar liksom inte hojta till precis när hon springer in, för då kan hon vända och gå ut igen. Men gissa om jag jublade när hon satte slalomingången perfekt, trots att jag valde att högerhandla. Och så klart över att hon pinnade på jättefint genom hela banan.

Några av deltagarna frågade om SAgK anser sig ha tagit ”patent” på namnet Pytteligan. Så är det inte alls. Förhoppningen är att tävlingen ska leva vidare. Och redan nu verkar flera klubbar vara intresserade av att arrangera deltävlingar nästa år.

Jippie!

Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, SAgK, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Garbo – pyttemästare med maxpoäng

  1. Ninnie Lindvall skriver:

    Stor mästare i litet format. GRATTIS!

  2. lisa skriver:

    men guuud va roligt med allroundtax !! 😀 Här ska jag absolut titta in oftare ! Stort grattis till Pyttemästar titeln! Den var ni väl värda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s