Halva Husdjursmässan avklarad

Året kunde definitivt ha börjat sämre.

Chaplin och jag har tävlat på Husdjursmässan i två dar. Och haft riktigt, riktigt roligt.

Det lilla pyret är härlig att köra nu för tiden. Bland annat märks det att slalomträningen börjar ge resultat, det vill säga en mer självständig Chaplin.

Hoppbanorna igår var rätt roliga och hindren inte maxade. Lite tidsfel fick vi, men kanske hade vi kunnat klara tiden om inte jag hade haft för bråttom och fått Chaplin att tveka en aning vid sista bakombytet i första klassen.

Idag var det dags för agilityklasser. Den första banan passade egentligen oss bättre, för den svängde mer. Men så slängde jag till med armen när jag skickade Chaplin till slalom. Hon såg antagligen inte hindret direkt utan följde min rörelse – och gick in på fel sida om första pinnen.

Men i andra loppet fick vi till det och klarade till och med tiden, trots att banan i stort sett bara bestod av raksträckor.

Efter klassen kom dock domaren fram och varnade mig för att hon inte hade mycket marginal på balansens kontaktfält, ifall jag nu inte hade sett det. Och det hade jag inte, för jag visade bara på nästa hinder. Men jag vet att det blir så när det är tvära svängar direkt efter.

Dessutom var domaren bekymrad över att hon verkade trött på slutet. Men jag förklarade att det var hon inte, utan taxerandet beror på att hon kommer rakt på hopphindren. Då får Chaplin alldeles för lång sträcka på sig att noja över hinderhöjden (som ser ännu högre ut på matta än gräs). I det här fallet är det väldigt tydligt. För hon taxerar mycket inför tredje sista hindret, ökar farten till tunneln och taxerar som fan igen inför sista hoppet.

Jag hatar verkligen den typen av upplopp. Tur att inte hindren var maxade. Då hade det sett ännu värre ut. Och, naturligtvis, gått långsammare.

Detta inlägg publicerades i Agility, Chaplin, Filmer, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Halva Husdjursmässan avklarad

  1. Matte och Arlo skriver:

    Grattis! Vilket härligt lopp!!! Älskar att se dina hundar jobba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s