Taxklubben rensar bland valpannonserna

Nya regler för valpannonsering

Nej, jag tror inte på Taxklubbens rasspecifika avelsstrategi (RAS). Men det här tycker jag definitivt är ett framsteg – för valpköparna.

Sen många år tillbaka står det klart och tydligt bland valpannonserna på klubbens hemsida att kravet för att få annonsera är att parningen följer rekommendationerna i RAS. Fram till för drygt ett par år sen var det dock ingen i klubben som kollade om så var fallet, vilket det många gånger inte var. Men potentiella valpköpare trodde förstås att de kunde lita på det som stod på hemsidan.

Jag mejlade till ett av avelsråden och påpekade att valpköparna blev lurade. Av svaret framgick att ingen ville agera polis, utan jag var bara tjafsig och jobbig. Jag upplevde det som om inte ens styrelsen tror på RAS. Iallafall inte tillräckligt mycket för att verka för att avelsstrategin efterlevs.

För drygt två år sen började Taxklubbens avelskommitté äntligen att granska valpannonserna. Men istället för att plocka bort dem där RAS-rekommendationerna inte har följts har man sen dess kommenterat avvikelserna med röd text.

Det har så klart inte sett bra ut, utan känts mycket märkligt och negativt. Varför över huvud taget ha annonseringsregler och ändå tillåta annonser, i vilka Taxklubbens avelskommitté påpekar att klubben inte tycker att annonsörerna/uppfödarna bedriver sin avel på rätt sätt och att annonserna bryter mot annonseringsreglerna?

Nu behöver iallafall inte den som letar tax bli konfunderad längre. Valpannonserna på Taxklubbens hemsida ska hädanefter hålla vad klubben på samma sida lovar.

Annons
Detta inlägg publicerades i Taxar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Taxklubben rensar bland valpannonserna

  1. jessicas1980 skriver:

    Oj, ingenting jag hade koll på alls. Givetvis litade man på sin rasklubb… Tur de har skärpt sig iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s