SM-pinne till Garbo

Agility IIIB small

Det här var en otroligt rolig bana att köra. Garbo och jag gjorde det på Stockholms Hundsportcentrum idag. Vi lyckades så bra att vi kom femma av 41 startande och fick en SM-pinne.

Taxfröken var underbart glad, lyhörd och ordentlig i alla tre agilityloppen. Jag är sjukt tacksam över det och njöt nåt enormt.

Tyvärr blev det ett pyttelitet missförstånd mellan oss i första klassen. Jag kan svära på att jag viftade till med högerhanden, för Garbo slank in i fel tunnelhål. Annars fixade hon varenda svårighet, trots att jag inte alltid valde de ”säkraste” handlingsalternativen.

Även den banan var störtskön. Det var Ninnie som hade gjort den. Hon dömde både sin och Jan Egils bana. Och valde att lägga smallhinderhöjden på typ 27-28 cm, gissar jag, trots att mattan i hallen är suverän att springa på. Det var så jäkla härligt.

Jag vet inte vad det var, men det var inte bara de högre hindren som gjorde att jag inte var lika förtjust i den tredje banan. Och uppenbarligen underskattade jag den. Loppet började med att Garbo rev andra hindret, vilket är mycket ovanligt och störde oss båda. Senare var jag otydlig och Taxfröken tog ett hinder från fel håll. Vi avslutade iallafall loppet med att göra en fin och ordentlig balans, där Garbo fick vänta en stund på mitt släppkommando. Det kändes himla bra.

Gladast är jag dock över att hon inte i nåt av de tre loppen tvekade inför gungan, utan betedde sig precis som när vi tränade i ridhuset förra lördan. Det vill säga hon sprang upp, men stannade en hel taxlängd från kanten.

Efter att ha sett en film på Dennis agilitylopp under Vintercupen, så tror jag nu att Garbo drabbades av samma sak som han. Det var en enorm rekyl på gungan. Dennis hoppade av åt sidan (banan svängde 90 grader) precis när den slog i och fick en så kraftig smäll att han gick omkull med bakdelen.

Det är så klart skönt att Garbo inte på nåt sätt har indikerat att hon har ont nånstans. Utan det känns som att allt sitter i huvudet på henne. Och förhoppningsvis är det bara att nöta på och belöna längst ut. Men det känns jäkligt trist och onödigt att det hände.

Så här brukar Garbos gunga se ut.

Garbos gunga

Foto: Linda Andersson

Annons
Detta inlägg publicerades i Agility, Garbo, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SM-pinne till Garbo

  1. Carina skriver:

    Grattis! Bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s