Positionsträning i Stardogshallen

Stardogshallen

Jo, jag vet. Jag ser inte klok ut. Men jag försöker få Garbo (och Chaplin) mer självständig i heelworkpositionerna. Så vi tränar på att bibehålla dem, även när jag viftar med armarna och/eller tittar bort.

Det är inte lätt, men träningen går iallafall framåt. Och det är ju alltid nåt.

Med Garbo är det fyra positioner som jag nöter och med Chaplin tre. Planen är att de ska klara dem i olika riktningar (framåt, bakåt och åtminstone åt en sida) och i olika tempon.

För tillfället lägger jag mest krut på att backa. Vi har dock inte kommit så långt. De tycker att det är lite läskigt och svårt att backa rakt. Men att backa på båda sidor om mig måste de kunna även i rallylydnadens avancerade klass, som jag hoppas att vi ska kunna tävla i år.

Sen mässan har vi bara pilltränat hemma i hallen och hos mamma. Så det är bra att flickorna är små, för vi kommer iallafall några steg innan vi måste vända.

Men idag lurade Ina iväg oss till Frida Binettes Stardogshallen ute på Färingsö. Jag tror att det var den enda inomhushall för hundträning i Stockholmsområdet som jag hittills inte hade besökt.

Den lär jag träna i igen, för den passar utmärkt för den här typen av träning. Dessutom är den inte lika uppbokad som många av de andra hallarna. Och lite billigare att hyra.

Så här ser den (och dagens träningsgäng) ut från andra hållet.

Stardogshallen 2

Detta inlägg publicerades i Freestyle, Hundhallar, Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Positionsträning i Stardogshallen

  1. BMW och Arlo skriver:

    Hall med ribbstolar och basketnät! Det var annorlunda.

  2. Åsa Nilsonne skriver:

    Vi nöter också HtM positioner, och har det också svårt med backandet, svårare med mindre hundar kanske? Men ganska kul. Vi har äntligen hittat en låt, så förr eller senare blir det väl något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s