Alltid är det nåt

För mycket av det godaKanske var jag för generös med köttbullar på den tredje deltävlingen i Vintercuppen igår.

Men jag tyckte att flickorna var värda dem. För förutom att båda tjuvstartade och därför strulade till det kring andra hindret i agilityklassen (grrr!), så skötte de sig himla fint.

Chaplin fick visserligen en femma till. Jag tror att hon hoppade av A-hindret snett och för tidigt. Men jag vet inte säkert, för jag var inte direkt i närheten. Och jag kan inte påstå att jag har lärt henne att springa hela vägen ner när jag sticker iväg långt i förväg och sidled.

Om jag inte har räknat fel vann iallafall Garbo kvalet till finalen i XX-small totalt och Chaplin kom nånstans närmare slutet av den övre halvan på kvallista. Garbo förlorade en massa tid på strulet i agilityklassen igår, men lyckades ändå komma fyra. Och i hoppklassen kom hon tvåa, några placeringar före Chaplin som blev femma.

Men när jag var ute och kissade dem mellan klasserna blev jag bekymrad. För Chaplin undvek att trava och gick nästan direkt från skritt till kort galopp. Hon sprang som sjutton under loppen och på promenaden efteråt, så det var ingen fara med henne. Men jag gillar inte när de undviker att trava, utan ser det som ett tecken på att det är nåt. Gunilla tyckte dessutom att Chaplin såg lite mer krum ut i ryggen än vanligt.

Så när vi kom hem masserade jag igenom båda flickorna ordentligt. Garbo var överlycklig. Chaplin accepterar alltid hantering, men tycker att det är jobbigt. Igår lyckades hon jaga upp sig så mycket, trots att även hon stundtals slappnade av och njöt, att hon efteråt hoppade ner på golvet, travade runt en stund – och spydde(!). Köttbullar, förstås.

Jag hittade iallafall en muskel på utsidan av Chaplins högra lår som verkade lite öm, så jag hoppas att det var på grund av den som hon inte rörde sig som hon ska. Och efter massagen har hon tack och lov travat som vanligt när vi har varit ute. Idag har jag också varit noggrann med att ha täcke på dem, även om det var några plusgrader. För när musklerna är spända och till och med ömma gäller det att inte låta dem bli kalla.

Detta inlägg publicerades i Agility, Hundägarfunderingar, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s