Bana med många hinderfällor

SeppobananEgentligen var jag helt färdig, men jag tog mig ändå till klubben i eftermiddags för att träna bana med Mija, Helene och Mariela.

Och det ångrar jag verkligen inte. Vilket perfekt väder det var!

Jag tränar bana alldeles för sällan. Men det var inte bara därför som jag nappade när Mija föreslog att vi skulle göra det. Utan det var också banan i sig. Den såg helt enkelt väldigt rolig ut att köra.

Det vi funderade mest på under banvandringen var passagen mellan hinder 6 och 7. Snabbaste vägen borde vara att ta hunden runt höger hinderstöd på 7. Och det är klart att vi alla körde så.

Fast det vet i fan om jag hade vågat på tävling. Hamnar man lite fel är det hur lätt som helst att hunden slinker in i tunneln igen. Men båda flickorna överraskade mig och kikade inte ens på den. Så nåt rätt bör jag ha gjort. Sen kanske det hjälpte att de precis hade tagit tunneln, jag vet inte. Däremot vet jag bestämt att snabbaste vägen var runt höger hinderstöd. För vi tog tiden. Fast det skiljde inte många tiondelar mellan alternativen.

Det visade sig att det jobbigaste för mig var inte alla hinderfällor, utan att banan var lång. Efter framförbytet vid A-hindret kände jag att det var ett tag sen jag sov ordentligt och hamnade lite efter, vilket fick båda flickorna att nästan glida förbi 19, oxern, på insidan.

På tävling hade vägen mellan 3 och 4 varit en mardröm. För då hade både Garbo och Chaplin satsat stenhårt på tunneln som ligger efter balansen. Men nu var det träning, så det gick så bra så. Förutom att Chaplin tog hinder 4 från fel håll en gång när jag uppenbarligen tråcklade otydlig.

Vi hade alltså himla kul. Allra gladast är jag över att Garbo sprang allra längst ut på gungan, trots att det inte låg nånting efter som drog. Det var nog första gången sen strulet efter Vintercupen i december, då hon fick en smäll av rekylen.

Agilityträning i vårsol

Detta inlägg publicerades i Agility, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bana med många hinderfällor

  1. Mette skriver:

    Ja, den banan tränade vi på för ett par veckor sedan. Skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s